ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/3/21

Σάββας Καραταπάνης: Πρέπει να δημιουργηθεί δημοτικό ιατρείο στη Νότια Ρόδο-Σχετικά με το ΕΚΑΒ Ρόδου

 

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Σάββας Καραταπάνης: Πρέπει να δημιουργηθεί δημοτικό ιατρείο στη Νότια Ρόδο

rodiaki.gr

6/3/2021


Την τελευταία απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου για την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο ζητά τη λειτουργία επιτέλους του Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΙ) στη Νότια Ρόδο ως πολυδύναμο, σχολιάζει, με δηλώσεις του χθες, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Σάββας Καραταπάνης, που ήταν και εκείνος που ανακίνησε το θέμα, και παράλληλα εξηγεί γιατί επιμένει στη δημιουργία δημοτικού ιατρείου στην περιοχή.

Σχετικά με την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καραταπάνης θύμισε, καταρχάς, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έθεσε θέματα υγείας, κυρίως για τη Νότια Ρόδο αλλά όχι μόνο. Όπως είπε, η πρόταση όπως ήρθε σαν θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν για την ενίσχυση του Πολυδύναμου ΠΙ Γενναδίου, το οποίο αφορά βέβαια όλη τη Νότια Ρόδο. Αυτό το ψήφισαν όλοι και μάλιστα η προσωπική θέση που εξέφρασε είναι μακάρι να γίνει και Κέντρο Υγείας στην περιοχή.

Ωστόσο, αυτό που ζήτησε από το δ.σ. και τη Δημοτική Αρχή είναι να ενισχυθεί η υγεία στη Νότια Ρόδο με την ίδρυση ενός δημοτικού ιατρείου.

Εξηγώντας το σκεπτικό του, είπε ότι τα δημοτικά ιατρεία λειτουργούν στην πόλη της Ρόδου και τώρα στον ενιαίο Δήμο θα πρέπει να τα επεκτείνουμε σαν εργαλεία πιθανών παρεμβάσεων, δηλαδή που θα δίνουν τη δυνατότητα στον Δήμο να παρεμβαίνει σε θέματα υγείας στη Νότια Ρόδο. Είπε, ακόμη, ότι στην περιοχή αυτή υπάρχει μία γόνιμη εμπειρία η οποία είναι από 20-25 χρόνια πριν όπου οι κατά καιρούς αυτοδιοικητικοί της Νότιας Ρόδου παρενέβαιναν θετικά, διορίζοντας οδηγούς ασθενοφόρων, νοσηλευτές κτλ. Και αυτή την εμπειρία ήθελε να τη μεταφέρει στους συναδέλφους του στο δ.σ. που προέρχονται από το υπόλοιπο νησί και να τους παρακαλέσει να ιδρυθεί ένα δημοτικό ιατρείο στο Γεννάδι το οποίο θα είναι πιλότος για τη δυνατότητα παρεμβάσεων του Δήμου σε θέματα υγείας. Μάλιστα, είπε ότι στο μυαλό του δεν έχει μόνο τη Νότια Ρόδο αλλά και άλλα μέρη του νησιού.

Σχετικά με την απόφαση του δ.σ. που ήταν ομόφωνη αλλά όχι για τη δημιουργία δημοτικού ιατρείου, όπως είπε ο ίδιος διαφώνησε με αυτό διότι ήδη υπάρχει νομικό προηγούμενο και υπάρχουν τα δημοτικά ιατρεία στην πόλη της Ρόδου τα οποία μάλιστα έγιναν σε περιόδους που οι γιατροί ήταν πολύ λίγοι. Αυτή τη στιγμή, η Νότια Ρόδος έχει έλλειψη γιατρών αφού το χειμώνα εκτός από τους αγροτικούς δεν υπάρχουν άλλοι γιατροί. «Άρα, η γόνιμη αυτή εμπειρία όχι μόνο από την πόλη της Ρόδου αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος-και υπέδειξα μέρη της Ελλάδος που δουλεύουν δημοτικά ιατρεία-δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα, είναι μία απόφαση πολιτική του Δήμου. Και εγώ αυτό που πρότεινα είναι ο Δήμος να κάνει ένα βήμα μπροστά ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα», είπε.

Ανέφερε, ακόμη, ότι από παλαιότερες παρεμβάσεις που έγιναν στο ιατρείο, υπάρχει ένας οδηγός ασθενοφόρου καθώς και ένα ασθενοφόρο για τη Νότια Ρόδο. Μάλιστα, όπως το είπε χαρακτηριστικά, το ιατρείο λειτουργεί…με απομεινάρια από τις παλιές παρεμβάσεις. Αυτή η κατάσταση εξακολουθεί να υπάρχει, το ασθενοφόρο υπάρχει και είναι σε θέση να γνωρίζει ότι χρησιμοποιείται αρκετές φορές για ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής.

Το ΕΚΑΒ

Στη συνέχεια, με την ιδιότητά του ως Διευθυντής του ΕΚΑΒ για όλο το Αιγαίο, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο.

Όπως είπε, λοιπόν, αυτή τη στιγμή, μπορεί να αναπτύξει έως τέσσερα ασθενοφόρα, ένα στην περιοχή του Αρχαγγέλου το οποίο δραστηριοποιείται μέχρι τη Νότια Ρόδο. Φιλοδοξία είναι εφόσον υπάρξει προσωπικό για την ανάπτυξη ασθενοφόρων, έχουν την εκκρεμότητα και με τον Έμπωνα όπου εκεί υπήρχε αλλά πήγε στην περιοχή της Σορωνής, όπως και για το Γεννάδι.

Είναι γνωστό ότι το δημοτικό αυτό ασθενοφόρο, παλαιότερα, πριν εγκατασταθεί το ΕΚΑΒ στην περιοχή του Αρχαγγέλου, ήταν αυτό που κάλυπτε και τον Αρχάγγελο.

«Δηλαδή, υπάρχει μία τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει και όσοι είναι από την περιοχή της Νότιας Ρόδου, γνωρίζουν τι βοήθεια προσέφερε ο Καποδιστριακός Δήμος και μετέπειτα ο (ενιαίος) Δήμος πάνω σ’ αυτά τα θέματα. Και αυτή την προσπάθεια εγώ θα τη συνεχίσω, εύχομαι να πείσω τους συναδέλφους και θα έλεγα ότι στην αποστροφή του λόγου του ο Δήμαρχος μας είπε ότι είναι μία πρόταση την οποία εν ευθέτω χρόνω θα την εξετάσουμε και αυτή. Δεν ήταν αρνητικός. Κάθε άλλο. Και γνωρίζω και άλλοι συνάδελφοι δεν είναι αρνητικοί. Αλλά θα δούμε πως θα πάει και η προσπάθεια που έγινε και το ψήφισμα προς το Υπουργείο Υγείας», κατέληξε ο κ. Καραταπάνης.

Πηγή: rodiaki.gr

 


 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews