ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/3/21

Ανακοίνωση Τ.Α.Σ.-ΕΚΑΒ

 

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Τ.Α.Σ.-Ε.Κ.Α.Β.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

(στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ. Υγείας - Πρόνοιας)

23/03/2021

 

Ενώ τα δημόσια νοσοκομεία πλημμυρίζουν από ασθενείς COVID και μετατρέπονται, το ένα μετά το άλλο, σε νοσοκομεία μιας νόσου, η κυβέρνηση αρνείται το αίτημά για άμεση επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και συνεχίζει τα "παζάρια" με τους ιδιοκτήτες τους για την εξασφάλιση της κερδοφορίας, μέσω της χρυσοπληρωμένης "ενοικίασης" κλινών, της κερδοσκοπίας στα τεστ για SARS-CoV-2 και του δραστικού περιορισμού των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία.

Το ΕΚΑΒ είναι στο «βαθύ κόκκινο». Η δύναμη των ασθενοφόρων, παρ’ ότι δεν χορηγούνται κανονικές άδειες, σε πολλούς τομείς όπως της Αττικής, είναι ανεπαρκέστατη. Με μπαλώματα καλύπτουν κενά, με μετακινήσεις του ολιγάριθμου προσωπικού, για να κουκουλωθούν όπως όπως, δημιουργώντας όμως έτσι άλλα. Με ασθενοφόρα που λόγω COVID και περιορισμένου δικτύου απολύμανσης, καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς να έχουν απολυμανθεί γεγονός που μειώνει περαιτέρω την επιχειρησιακή ικανότητα. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στα ΤΕΠ είναι ασφυκτική και επικίνδυνη, με αύξηση των χρόνων παράδοσης. Περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από τα ΚΥ και οικογενειακούς ιατρούς όπως COVID με ήπια συμπτώματα, λόγω της χρόνιας υποβάθμισης της ΠΦΥ προς όφελος των ιδιωτών, μεταφέρονται με το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία.

Η τραγική κατάσταση που ερχόμαστε αντιμέτωποι σήμερα είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής, της εμπορευματοποίησης, της υποχρηματοδότητσης της υποστελέχωσης που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και που συνεχίζεται να εφαρμόζεται εν μέσω πανδημίας.

Τώρα, αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες για την Αττική, τη λοιπή Νότια Ελλάδα αλλά και συνολικά τη χώρα, που το σωματείο της Αθήνας πρέπει να είναι στη πρώτη γραμμή για τη προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, η πλειοψηφία της Διοίκησης του σωματείου σε τρία διαδοχικά συμβούλια θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τα θέματα: 1ον Του επί σειρά ετών φερόμενου προς συζήτηση από ΔΣ σε ΔΣ σχέδιο οργανισμού, συζητώντας αποκλειστικά για τα επιμέρους (διευθύνσεις, τμήματα, υποτμήματα), χωρίς να καταλήγουν κάπου και χωρίς φυσικά να γίνεται ουσιαστική συζήτηση π.χ. για τα μέσα και το προσωπικό που χρειαζόμαστε, αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ προβάλλοντας το «δρόμο» του «διαλόγου» με τα υπουργεία, της «διαπραγμάτευσης» με την κυβέρνηση ως λύση στα προβλήματα τους. 2ον τη μοριοδότηση των μεταθέσεων και επί της ουσίας πώς θα κοπούν οι μεταθέσεις συναδέλφων με προβλήματα υγείας (δυσίατα) με την αιτιολογία ότι αδειάζει ο τομέας της Αττικής.

Είναι οι ίδιοι που ένα χρόνο πριν προέβαιναν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ περί ετοιμότητας του ΕΚΑΒ, ενώ δεν υπήρχαν οδηγίες, απολύμανση, επάρκεια ΜΑΠ, προσωπικό, εξοπλισμός. Που πανηγύριζαν για τη πρόσληψη επικουρικών. Οι ίδιοι που μέχρι σήμερα συγκαλύπτουν τη μη ενίσχυση του ΕΚΑΒ αρκούμενοι σε συστάσεις προς πολίτες και εργαζόμενους να αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη, σε πλήρη ταύτιση με τη κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή. Όλοι στις συγκεντρώσεις την Τρίτη 23 Μάρτη, στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας και έξω από μεγάλα ιδιωτικά Κέντρα Υγείας.

Απαιτούμε:

1. Πρόσληψη όλου του απαραίτητου ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά και να προχωρήσουν τα εκατοντάδες αιτήματα για μετάθεση.

2. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

3. Άμεση αγορά ασθενοφόρων. Αναβάθμιση του συνεργείου οχημάτων με μόνιμες προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή.

4. Ένταξη στα Β.Α.Ε(χωρίς επασφάλιστρο).

5. Ανάπτυξη επαρκούς δικτύου απολύμανσης. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαρισμού απολύμανσης.

6. Επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας καθώς και των ιδιωτικών ασθενοφόρων και ένταξη τους στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ.

7. Αναβάθμιση της σχολής του ΕΚΑΒ, επανεκκίνηση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης


 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews