ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/3/21

Πόλεμος στα νοσοκομεία: Ανυπεράσπιστοι ασθενείς και γιατροί-Στοιχεία ΠΟΕΔΗΝ

 

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Πόλεμος στα νοσοκομεία: Ανυπεράσπιστοι ασθενείς και γιατροί

tvxs.gr

 

Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, περιμένοντας επί μέρες ένα κρεβάτι και τελικά χάνουν τη ζωή τους πριν προλάβουν να μπουν στην Μονάδα. Πόλεμο χαρακτηρίζουν την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία οι γιατροί, ενώ οι ασθενείς υπομένουν και υποφέρουν από ένα σύστημα που καταρρέει ανυπεράσπιστο.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, ενδεικτικά, ένας ακόμα ασθενής στο «Λαϊκό» έχασε τη ζωή του έπειτα από τέσσερις ημέρες εκτός ΜΕΘ. Επίσης, μια 82χρονη γυναίκα έχασε τη μάχη με τον κορονοϊο στο νοσοκομείο «Παπαμακάριστος», αφού ήταν για έξι ημέρες διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ. Ένας ακόμη 83χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος εννέα ημέρες εκτός ΜΕΘ στην κλινική  «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ».

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο Αγία Όλγα εκπέμπει SOS κι αυτό με τη σειρά του, καθώς έχουν γεμίσει οι κλινικές με 60 περιστατικά κορονοϊού και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 12 περιστατικά κορονοϊού σε ράντζα ενώ τέσσερεις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στις κλινικές εκτός ΜΕΘ.

Στο Αλεξάνδρα αυξήσανε τις κλίνες κορονοϊου σε 80 χωρίς προσωπικό με μετακινήσεις μαιών. Η καρδιολογική μονάδα μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής διασωληνωμένων ασθενών ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής στο EKAB για ΜΕΘ. Σήμερα είναι εννιά οι διασωληνωμένοι.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία, οι γιατροί τονίζουν ότι αναγκάζονται να δίνουν σε ασθενείς - που βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση - οξυγόνο και να τους στέλνουν... σπίτι.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κενά σε ΜΕΘ, αλλά έχουμε 20 κενά για νοσηλείες, ίσως υπάρχει ένα παραθυράκι αισιοδοξίας» δήλωσε χαρακτηριστικά στοOpen, η Χριστίνα Θεοχάρη, ειδικευόμενη παθολόγος και πρόσθεσε: «Σε περιπτώσεις που οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί και έχουν τις προϋποθέσεις να πάνε σπίτι, τους δίνουμε οξυγόνο για το σπίτι, υποστήριξη με οξυγονοθεραπεία. Άλλες φορές δεν θα γινόταν, θα παρατεινόταν η νοσηλεία τους για 2-3 ημέρες και θα λάμβαναν το οξυγόνο στο νοσοκομείο… τώρα παίρνουν συμπυκνωτή στο σπίτι και κάνουν οξυγονοθεραπεία για μία εβδομάδα περίπου, ή όσο χρειάζεται», καθώς «δεχόμαστε τεράστια πίεση για να νοσηλεύσουμε ασθενείς που έχουν πραγματική ανάγκη για νοσηλεία». «Αναγκαζόμαστε και κάνουμε 4 με 5 εξιτήρια την ημέρα, διότι δεχόμαστε τεράστιες πιέσεις για εισαγωγές. Αναγκαστικά, κάποιοι πρέπει να βγουν» επισήμανε.

Τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου οι υγειονομικοί υπερβαίνουν εαυτό και δυνάμεις και οι ασθενείς υποφέρουν, περιγράφεικαι ο νευροχειρούργος στο νοσοκομείο της Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, η οποία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στον Άρειο Πάγο. «Ασθενείς που πάσχουν από covid-19 και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ στις πτέρυγες των νοσοκομείων, περιθάλπονται πολλές φορές από γιατρούς ή ακόμη και ειδικευόμενους άσχετων ειδικοτήτων, όπως οφθαλμίατρους, γυναικολόγους ή ψυχίατρους. Και για αυτήν την κατάσταση, η ευθύνη είναι πλήρης και αποκλειστική της κυβέρνησης», λέει χαρακτηριστικά.

Κατάσταση στις ΜΕΘ

·         ΚΑΤ 51 ΣΤΑ 51

·         ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 9 ΣΤΑ 9

·         ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 25 ΣΤΑ 25

·         ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16 ΣΤΑ 16

·         ΕΡΥΘΡΟΣ 19 ΣΤΑ 20

·         ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 58 ΣΤΑ 58

·         ΣΩΤΗΡΙΑ 84 ΣΤΑ 84

·         ΕΛΠΙΣ 6 ΣΤΑ 6

·         ΝΙΜΙΤΣ 6 ΣΤΑ 6

·         ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 16 ΣΤΑ 16

·         ΤΖΑΝΕΙΟ 9 ΣΤΑ 9

·         ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΣΤΑ 12

·         ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ΣΤΑ 17

·         ΑΤΤΙΚΟ 40 ΣΤΑ 45

 

Πηγή: tvxs.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews