ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/3/21

Ερώτηση Κ. Βελόπουλου στην Βουλή για «Τεράστιες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας»

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

EKABNews


Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

aixmi-news.gr

18/03/2021

 

Κύριε Υπουργέ,

Απίστευτες καταστάσεις καταγράφονται καθημερινά στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, με τις ελλείψεις να είναι τεράστιες. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που πληρώματα και ασθενοφόρα στην Πάτρα και στην υπόλοιπη Αχαΐα δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν ασθενείς στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ στην περιοχή δεν διαθέτει ούτε ένα εφεδρικό ασθενοφόρο, ενώ, πολλά από αυτά που χρησιμοποιούνται, κυκλοφορούν με ελαστικά, τα οποία ήδη έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί.

Ο Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζει, πως δεν έχει γίνει καν παραγγελία ελαστικών, ενώ, ο στόλος των ασθενοφόρων δεν επαρκεί. Παρά το αίτημα για ενίσχυση με ασθενοφόρα από άλλες περιοχές, οι οποίες δεν παρουσιάζουν ανάλογα προβλήματα, όπως η Πάτρα, τίποτα δεν έχει συμβεί. Όπως αναφέρει ο ανωτέρω, τα αρμόδια στελέχη για τη συντήρηση των οχημάτων παίρνουν ελαστικά και άλλα εξαρτήματα από οχήματα που βρίσκονται στα συνεργεία και τα τοποθετούν σε όσα ακόμα επιχειρούν. Η δε ανωτέρω κατάσταση καθημερινά βαίνει επιδεινούμενη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ώστε να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας με τον απαραίτητο αριθμό οχημάτων, που θα του δίνει τη δυνατότητα να φέρει εις πέρας την αποστολή του, καθώς, καθημερινά διαπιστώνεται ότι, τα υπάρχοντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ της περιοχής αδυνατούν να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες που παρουσιάζονται;

2. Προτίθεσθε να μεριμνήσετε άμεσα για την επιχειρησιακή αναβάθμιση του στόλου του ΕΚΑΒ, προγραμματίζοντας και πραγματοποιώντας έγκαιρα τις απαραίτητες συντηρήσεις και επισκευές που απαιτούνται στον υπάρχοντα στόλο του;

Ο ερωτών Βουλευτής 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Πηγή: aixmi-news.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews