ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/3/21

Κορωνοϊός: Οι ήρωες του ΕΚΑΒ – Δραματικές στιγμές για τους διασώστες, Βίντεο

 

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Κορωνοϊός: Οι ήρωες του ΕΚΑΒ – Δραματικές στιγμές για τους διασώστες

megatv.com

22.03.2021 | 20:02

 

Βλέπουμε καθημερινά τους ήρωες γιατρούς στις εφημερίες όμως ήρωες έχουμε και στα πληρώματα και τα στελέχη του ΕΚΑΒ γιατί και εκεί έχουμε καθημερινά «πόλεμο».

Αγώνας για… ζωή

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ κάτω από αντίξοες συνθήκες, με μέτρα αυτοπροστασίας αλλά και κίνδυνο ένα μικρό λάθος να οδηγήσει εκείνους και τις οικογένειές τους στο νοσοκομείο, τρέχουν να σώσουν ζωές.

«Όταν έχεις ασθενή στα όρια της διασωλήνωσης τρέχεις να προλάβεις», λένε χαρακτηριστικά.

Οικογένειες στα νοσοκομεία

Ολόκληρες οικογένειες νοσούν και διακομίζονται στα νοσοκομεία. Ζευγάρια που ζούσαν για δεκάδες χρόνια μαζί, καταλήγουν σε διαφορετικά νοσοκομεία.

«Μια ηλικιωμένη μου ζητούσε να την πάω στο ίδιο νοσοκομείο που ήταν ο άντρας της διασωληνωμένος για τον αισθάνεται κοντά. Προσπαθούσα να της εξηγήσω ότι δεν γίνεται».

Κάθε μέρα, μια νέα μάχη για το ΕΚΑΒ που δέχεται το ένα περιστατικό κορωνοϊού μετά το άλλο.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ δηλώνουν έτοιμοι και αποφασισμένοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Εφημερίες με 0 κλίνες ΜΕΘ

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική, με τις εφημερίες να ξεκινούν με ελάχιστες κενές κλίνες ΜΕΘ Covid.

Τα νοσοκομεία στέλνουν τους ασθενείς το ένα στο άλλο, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Πηγή: megatv.com


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews