ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/3/21

Κορονοϊός – εμβόλιο: Εμβολιασμοί σε ιδιωτικά ιατρεία και φαρμακεία από τον Απρίλιο – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός – εμβόλιο: Εμβολιασμοί σε ιδιωτικά ιατρεία και φαρμακεία από τον Απρίλιο – Το σχέδιο της κυβέρνησης

healthreport.gr

 

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά την άφιξη εμβολίων χωρίς δύσκολες συνθήκες συντήρησης

Και σε ιδιωτικά ιατρεία αλλά και φαρμακεία, σχεδιάζει η κυβέρνηση σε λίγες εβδομάδες να γίνεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Και αυτό διότι αναμένει νέες παρτίδες από το νέο εμβόλιο της Johnson & Johnson το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης και αποθήκευσης.

Πρόκειται για το εμβόλιο που θα είναι μόνο μία δόση ενώ με βάση τους ισχυρισμούς της εταιρείας καλύπτει και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για το εμβόλιο: “Κορoνοϊός: Συχνές ερωτήσεις- απαντήσεις για το εμβόλιο Johnson & Johnson”

Από τον Απρίλιο

Το νέο εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται να λάβει έγκριση μέσα στον Μάρτιο από τα Ευρωπαϊκά όργανα ενώ οι πρώτες δόσεις αναμένεται να φθάσουν στη χώρα μας τον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο προς ώρας να είναι σαφές για τι ποσότητες θα πρόκειται.

Συνολικά πάντως η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να λάβει συνολικά 4,7 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson πάντως αναμένεται να δοθεί και στον γενικό πληθυσμό, ενώ ακριβώς εξαιτίας της ευκολίας διακίνησής του θα χορηγείται πιθανώς και από ιδιωτικά ιατρεία και από φαρμακεία.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των εμβολίων θα μπουν στη διαδικασία φαρμακεία και ιδιώτες γιατροί, αλλά οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τον Απρίλιο.

 

Αξιοσημείωτο είναι πως και οι ιδιώτες γιατροί μέσω των θεσμικών τους οργάνων, αλλά και οι φαρμακοποιοί έχουν διαμηνύσει ότι είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην εμβολιαστική διαδικασία ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να δημιουργηθεί πιο άμεσα η ανοσία του πληθυσμού.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews