ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/3/21

Χανιά: «Εγκλωβίζονται» τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ!

 

Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

“Εγκλωβίζονται” τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ!

parakritika.gr

 

Τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στις διακομιδές περιστατικών κοροναϊού από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, η διαδικασία που ακολουθείται αμέσως μετά το τέλος της διακομιδής, αλλά και η δυνατότητα φιλοξενίας μόλις δύο περιστατικών covid στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων, δημιουργούν εύλογο προβληματισμό για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα και οι ανάγκες.

Κι αυτό γιατί, μπορεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων να έχει μεριμνήσει για την δημιουργία δεύτερης κλινικής covid στο χώρο -όπως πληροφορούμαστε- της Ορθοπεδικής Κλινικής, ωστόσο, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την εισαγωγή κρούσματος από το ΤΕΠ στην κλινική και τις απολυμάνσεις που πρέπει να γίνουν, είναι μεγάλο.

Αποτέλεσμα; Όπως αναφέρουν διασώστες του ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα εγκλωβίζονται έως και δύο ώρες κάθε φορά, μέχρι να ολοκληρωθεί η απολύμανσή τους. Κατά συνέπεια, με τέσσερα ασθενοφόρα μάξιμουμ στη βάρδια στον Τομέα Χανίων, τα οποία καλύπτουν βεβαίως και άλλα περιστατικά, είναι ζήτημα αν μπορούν να μεταφερθούν τρία με τέσσερα περιστατικά covid στο νοσοκομείο.

Δηλαδή υπάρχει ενδεχόμενο να μένει ο ασθενής με τον πυρετό ή ακόμα χειρότερα με την δύσπνοια μέχρι να κάνει ο προηγούμενος εισαγωγή και να γίνει απολύμανση και μετά παραδίδεται από το ΕΚΑΒ το επόμενο περιστατικό, με πιθανό επακόλουθο την επιβάρυνση της κατάστασης των ασθενών.

Παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται στον τοπικό Τομέα, καθώς είναι γνωστό το φιλότιμο που επιδεικνύουν διαχρονικά τα πληρώματα στα Χανιά, σε κάθε βάρδια ένα τουλάχιστον ασθενοφόρο “εγκλωβιζεται” έξω από το ΤΕΠ covid, μη μπορώντας να συνδράμει οπουδήποτε αλλού.

Πηγή: parakritika.gr 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews