ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/3/21

Νέα σύσκεψη στο ΕΚΑΒ για την «κατάσταση πολέμου» στα νοσοκομεία - Ακόμα ένα νοσοκομείο στις εφημερίες

 

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021

EKABNews

Νέα σύσκεψη για την «κατάσταση πολέμου» στα νοσοκομεία - Ακόμα ένα νοσοκομείο στις εφημερίες

protothema.gr

23/03/2021, 10:21

 

Τότα Καρλατήρα

Έσπασε το «φράγμα» των 5.000 νοσηλευόμενων σε νοσοκομεία - Μπαίνει και το 251 της αεροπορίας στις εφημερίες του ΕΣΥ για non Covid-19 περιστατικά

Σε εξέλιξη είναι  έκτακτη σύσκεψη στο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, της επιτροπής για την επιχειρησιακή διαχείριση της πανδημίας στην Αττική, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Θα συζητήσουν πώς θα συνεχιστεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία της Αττικής.

Αύριο μπαίνει και το 251 της αεροπορίας στις εφημερίες του ΕΣΥ για non Covid-19 περιστατικα. Με βάση τον σχεδιασμό μπαίνει και ο «Ερυθρός Σταυρός», ως νοσοκομείο covid.

Την ίδια ώρα βαραίνουν συνεχώς οι αρνητικές «επιδόσεις» της επιδημίας στη χώρα μας.

Χθες, παρότι Δευτέρα -τη συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας καταγράφονται λίγα θετικά κρούσματα συνεπεία των λιγότερων αποτελεσμάτων σε σχέση με τις άλλες ημέρες της εβδομάδας- ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ανήλθε στα 1.707, αποτελώντας αριθμό ρεκόρ για τις... Δευτέρες του έτους.

Αρνητικό ρεκόρ αποτελεί και ο αριθμός των 681 διασωληνωμένων ασθενών με λοίμωξη Covid-19 -ρεκόρ όλης της περιόδου της επιδημίας στη χώρα μας, καθώς στο περασμένο δυνατό επιδημικό κύμα τον Νοέμβριο 2020 ο υψηλότερος αριθμός διασωληνωμένων ήταν 622.

Το τρίτο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε στον αριθμό των χθεσινών απωλειών, καθώς αναφέρθηκαν 69 θάνατοι που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός για το τρέχον έτος. Μέσα στον Μάρτιο έχουν καταγραφεί 1.027 θάνατοι.

Με αρνητικές καταγραφές ξεκίνησε η δύσκολη αυτή εβδομάδα και στα νοσοκομεία. Οι 576 νέες εισαγωγές που καταγράφηκαν το περασμένο 24ωρο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας αποτυπώνουν την αφόρητη πια πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Οι νοσηλευόμενοι χθες όμως έσπασαν το «φράγμα» των 5.000, για την ακρίβεια ο αριθμός τους μέχρι και χθες το βράδυ, ήταν 5.057. Πρόκειται για αριθμό που προκαλεί δέος σε όλους τους αρμόδιους, με δεδομένο ότι ακόμη και τη χειρότερη περίοδο του περασμένου Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου οι νοσηλευόμενοι δεν είχαν υπερβεί τους 4.800 στα νοσοκομεία της χώρας. Πολύ μεγάλος αριθμός κλινών του ΕΣΥ έχουν μετατραπεί πλέον σε κλίνες κορωνοϊού, με τις ιδιωτικές κλινικές να παραχωρούν τις κλίνες τους για non covid περιστατικά για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.

Από τους νοσηλευόμενους οι 3.903 βρίσκονται σε απλές κλινικές covid και άλλοι 1.154 σε κλίνες Mονάδων (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θαλάμους αρνητικής πίεσης).

Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας -το μαρτυρούν τα ημερήσια κρούσματα των τελευταίων εβδομάδων καθώς τα μισά της χώρας καταγράφονται στο λεκανοπέδιο. Χθες στο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναφέρθηκαν στην Αττική τα 801 από τα 1.707 κρούσματα -μάλιστα τα 212 στο δήμο Αθηναίων και σε όμορους δήμους που έχουν αναδειχθεί σε υγειονομική βόμβα.

Την τεράστια επιδημιολογική επιβάρυνση στο λεκανοπέδιο μαρτυρούν όμως και τα στοιχεία για τις νοσηλείες. Χθες στα νοσοκομεία της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) νοσηλεύονταν 2.576 άνθρωποι, από τους οποίους οι 390 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ αλλά κι εκτός αυτών. Από τις 576 εισαγωγές που έγιναν το περασμένο 24ωρο, το 58% έγιναν στην Αττική. Συνολικά 336 άνθρωποι με σοβαρή νόσο covid-19 χρειάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία. Ενδεικτικά, 81 εισαγωγές έγιναν στο «Αττικόν», 54 στον «Ευαγγελισμό», 30 στο «Σισμανόγλειο», 27 στο «Γεννηματάς», 21 στο «Αγία Όλγα». Μεγάλη ανακούφιση στο σύστημα υγείας αλλά και στην κάλυψη των ασθενών αναμένεται να δώσει η ένταξη και του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» στα νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας covid.

Θέμα ίσως ενός 25ωρου είναι να σπάσει και το «φράγμα» των 1.000 νοσηλευομένων στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Και στη βόρειο Ελλάδα το σύστημα υγείας καταγράφει τη συνεχή, παρότι ήπια, αύξηση των κρουσμάτων και συνεπώς και των νέων ασθενών. Σε όλα τα νοσοκομεία της 3ης και της 4ης ΥΠΕ νοσηλεύονται 801 ασθενείς σε απλές κλίνες και 134 σε Μονάδες, με την πλειονότητα αυτών να είναι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Άλλοι 856 ασθενείς βρίσκονται στα νοσοκομεία της λοιπής ηπειρωτικής χώρας και τέλος, 141 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Πηγή: protothema.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews