ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/3/21

Επιστολή – Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για συμβασιούχους των ΟΤΑ – Γνωμοδοτικό Σημείωμα

 

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Θέμα: Η υπ΄ αριθμ. C-760/2018/11-02-21 απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για συμβασιούχους των ΟΤΑ.

 

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την C-760/18/11-02-2021 απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη μαζική αποστολή προτάσεων προσφυγών από διάφορα δικηγορικά γραφεία -που κάνουν «άγρα» πελατών- και προκειμένου να μην μπουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σε περιττά έξοδα με άδηλα αποτελέσματα, σας αποστέλλουμε γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ, για το θέμα, επισημαίνοντας τα εξής:

  1. Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ένωσης δεν έκρινε, σε καμία περίπτωση, ότι είναι υποχρέωση του Έλληνα Δικαστή να χαρακτηρίσει διαδοχικώς παρατεινόμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ως ενιαία σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Το Δικαστήριο της Ένωσης τόνισε ότι αυτό ανήκει στην εξουσία των Ελληνικών Δικαστηρίων.
  2. Ύστερα από αυτό, ούτε ανοίγει κάποιος «δρόμος» μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ένωσης για ομαδικές αγωγές προς τα ελληνικά Δικαστήρια προς αναγνώριση υφιστάμενων, παρατεινόμενων ή διαδοχικώς ανανεούμενων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, ως μία ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου, ούτε η απόφαση δημιουργεί κάποιο δεδικασμένο στην κατεύθυνση αυτή.
  3. Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. το θέμα των συμβασιούχων στο Δημόσιο είναι θέμα πολιτικής βούλησης και όχι δικαστικής απόφασης. Για αυτό απαιτείται, άμεσα, η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, τουλάχιστον για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Επιστολή – Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ένωσης, για συμβασιούχους των ΟΤΑ

 

Γνωμοδοτικό σημείωμα

 

Πηγή: adedy.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews