ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/3/21

Συνάντηση του Άγγελου Χρονά με τους Υπεύθυνους του ΕΚΑΒ Αρκαδίας-Τρίπολης

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Συνάντηση του Άγγελου Χρονά με τους Υπεύθυνους του ΕΚΑΒ Αρκαδίας-Τρίπολης

gargalianoionline.gr

21/03/2021


Τα προβλήματα και οι ανάγκες του ΕΚΑΒ ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς με τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ Αρκαδίας και συγκεκριμένα με τον Διευθυντή του Παραρτήματος Σταμάτη Μπακόπουλο, τον Υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Τρίπολης Νίκο Λεζέ, τον αναπληρωτή υπεύθυνο Σωτήρη Δουμάζο και τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Τρίπολης Άγγελο Τσαντίκ.

Στη διάρκεια της συνάντησης  τέθηκαν από τους αρμόδιους του ΕΚΑΒ διάφορα θέματα, όπως η ανάγκη στελέχωσης των Κέντρων Υγείας της Αρκαδίας αλλά και γενικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με διασώστες. Επίσης τέθηκε το θέμα της δημιουργίας νέων τομέων ΕΚΑΒ σε διάφορες περιοχές, μεταξύ άλλων στη Γορτυνία Αρκαδίας, στην Ερμιονίδα Αργολίδας και τη Λογγά Μεσσηνίας.

Ένα από τα σοβαρά ζητήματα είναι και η ανάγκη στελέχωσης των Κέντρων Υγείας με προσωπικό αλλά και ασθενοφόρα, όπως και γενικότερα υπάρχει ανάγκη για αύξηση του στόλου των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, αφού πολλά εξ αυτών είναι παλιά και απαιτούνται συχνές επισκευές.

Ο κ. Χρονάς άκουσε και τον προβληματισμό των υπευθύνων για την ανάγκη να λογοδοτούν τα Κέντρα Υγείας στο ΕΚΑΒ, ώστε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και συντονισμός των κινήσεων των ασθενοφόρων για την διακομιδή των ασθενών στα Νοσοκομεία.

Ένα ακόμα ζήτημα που τέθηκε στον κ. Χρονά ήταν και η αλλαγή κτιρίου για την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ στην Τρίπολη.

Οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ ζήτησαν τέλος να τοποθετηθεί ενιαίο σύστημα ενδοεπικοινωνίας.

Ο κ. Χρονάς άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που του έθεσαν οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι , όπως ανέφερε, επιτελούν σπουδαίο ρόλο στην άμεση μεταφορά των ασθενών, κάτι που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν και στην περαιτέρω έκβαση της Υγείας τους και επεσήμανε πως η Περιφερειακή Αρχή του Παναγιώτη Νίκα, έχει δώσει μεγάλη σημασία στα θέματα Υγείας και κάθε αίτημά τους θα μεταφερθεί και θα γίνει προσπάθεια να δρομολογηθεί η υλοποίησή του.

Ζήτησε δε να υπάρξει και γραπτή αναφορά με τα ζητήματα που τέθηκαν, ώστε να γνωστοποιηθούν και με  δική του παρέμβαση σε κεντρικό επίπεδο.

Πηγή: gargalianoionline.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews