ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/3/21

Β. Κοκολίνη (ΕΚΑΒ): «Οι γυναίκες πλέον έχουμε βγει στο προσκήνιο - Το επάγγελμά μου, είναι λειτούργημα, το αγαπώ και το τιμώ», Βίντεο

 

Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Β. Κοκολίνη (ΕΚΑΒ): “Οι γυναίκες πλέον έχουμε βγει στο προσκήνιο - Το επάγγελμά μου, είναι λειτούργημα, το αγαπώ και το τιμώ”

inkefalonia.gr

9/3/2021

 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε η Βίκυ Κοκολίνη, διασώστρια και πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κεφαλονιάς.

Η 8η Μαρτίου, υπάρχει για να μας θυμίζει τις αδιάκοπες μάχες ενός αγώνα που δεν συναντά γεωγραφικά σύνορα, που εντοπίζουμε σε χώρους εργασίας, σε κοινοβούλια, στους δρόμους, σε κοινωνία και σε οικογένειες.

Η Βίκυ Κοκολίνη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματός της και τις εμπειρίες της.

“Οι γυναίκες σήμερα περισσότερο από ποτέ καλούνται να υπηρετήσουν πολλούς ρόλους ως γυναίκες,σύζυγοι,μητέρες,εργαζόμενες.

Να τους υπηρετήσουν επάξια και να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και κατά την προσωπική ταπεινή μου άποψη,πιστεύω ότι τα καταφέρνουν πάρα πολύ καλά.

Οι γυναίκες πλέον έχουμε βγει στο προσκήνιο,έχουμε διεκδικήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους και παρά τις όλες αντιξοότητες,διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα με μεγάλη επιτυχία το οποίο περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες μας.

Εργάζομαι στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς,είμαι διασώστρια - πλήρωμα ασθενοφόρου και μητέρα ενός ενδεκάχρονου παιδιού.

Η οικογένεια μου στηρίζει πάρα πολύ αυτή την επιλογή μου, το ωράριο μου είναι πάρα πολύ δύσκολο, έχει συνεχείς εναλλαγές, νύχτες, Σαββατοκύριακα, αργίες και αυτό σημαίνει ότι η απουσία μου είναι αισθητή.

Όμως για μένα το επάγγελμα μου, είναι λειτούργημα, το αγαπώ πάρα πολύ, το τιμώ, προσπαθώ να επιδεικνύω επαγγελματική συμπεριφορά, που σημαίνει ότι πρέπει να μελετώ, να παρακολουθώ σεμινάρια, να εξειδικεύομαι όλο και πιο πολύ.

Μπορεί να απουσιάζω απο το γιορτινό τραπέζι της οικογένειας μου, όμως το να σώσεις μια ζωή, το να διατηρήσεις στην ζωή έναν πολυτραυματία, η να φέρεις στον κόσμο ένα μωρό, θεωρώ ότι αυτή η ηθική ικανοποίηση σε ανταμείβει.

Το επάγγελμα μου είναι ένα δύσκολο επάγγελμα, γεμάτο προκλήσεις και απαιτείται προκειμένου να ανταπεξέλθεις να έχεις πολύ καλή σωματική κατάσταση λόγω της άρσης βάρους που καλείσαι να διαχειριστείς γι αυτό ήταν και ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα.

Λόγω του ότι η γυναίκα υστερεί στην μυική δύναμη, υπήρχε η ένσταση απο τους άνδρες συναδέλφους μου στην ένταξη γυναικών στο ΕΚΑΒ.

Όμως οι γυναίκες εντάχθηκαν στο ΕΚΑβ και απέδειξαν με μεγάλη επιτυχία ότι τα καταφέρνουν μια χαρά.

Οι συνάδελφοι μας μα υποστηρίζουν, ενσωματωθήκαμε μαζί τους, δρούμε άψογα ως ομάδα, οι ίδιοι είναι υπερήφανοι για τις γυναίκες συναδέλφους τους, μας στηρίζουν, μας βοηθούν, μας προσέχουν και μας σέβονται.

Σε κάθε περιστατικό που θα κληθούμε, πρέπει να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για την ζωή ενός ανθρώπου, γι αυτό επιβάλλεται να έχουμε καθαρότητα σκέψης, πνευματική διαύγεια, ψυχραιμία και κρίση σωστή.

Τα χαρακτηριστικά αυτά αντιπροσωπεύουν επάξια τις γυναίκες και επιπλέον είμαστε ευαίσθητες και δοτικές και αυτή η ευαισθησία μας είναι που αγγίζει και τους ασθενείς μας.

Η σωματική και ψυχική μας καταπόνηση δεν τελειώνει φυσικά με το πέρας του ωραρίου, γιατι επιστρέφοντας στο σπίτι θα πρέπει να διαχειριστούμε άλλους ρόλους.

Ως διασώστρια ,παροτρύνω τις γυναίκες όσες το επιθυμούν, να μπούν σ αυτό το επάγγελμα, γιατί και επάξια και ισάξια μπορούμε να είμαστε όπως και οι άντρες και να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση.

Στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς, εργαζόμαστε πέντε γυναίκες και τα καταφέρνουν θαυμάσια.

Η γυναίκα είναι ένα μοναδικό πλάσμα, μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα, έχει στόχους ,μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα και είμαι υπερήφανη ως γυναίκα για τις γυναίκες”.

Στο ερώτημα πως αποφάσισε να εργασθεί στο ΕΚΑΒ, απάντησε ότι της άρεσε πάντα η δράση και επιζητούσε ένα επάγγελμα που θα την εμπεριείχε.

“Κάποια στιγμή σε ένα απόκομμα εφημερίδας διάβασα ότι η σχολή του ΕΚΑΒ ζητούσε φοιτητές και προχώρησα στην εγγραφή μου.

Πάντα είχα την τάση να παρέχω πρώτες βοήθειες παρόλο που δεν γνώριζα επαρκώς πως να τις παρέχω και ήταν μια λαμπρή ευκαιρία να μπώ σ αυτή την διαδικασία.

Το επάγγελμα μου μου δίνει ζωή, είναι φοβερό το συναίσθημα που σου δίνει”.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ενημερώσεις -εκπαιδεύσεις που το ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς διοργάνωσε στην προ covid-19 περίοδο, οι οποίες θα συνεχιστούν όταν επιστρέψει η κανονικότητα, εκπαιδεύτηκαν 1800 πολίτες ούτως ώστε να γνωρίζουν πως να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και πως να χειρίζονται απινιδωτές,  και στο πολύπλευρο έργο του ΕΚΑΒ.

“Όσοι ασχολούμαστε με την εκπαίδευση των πολιτών, είμαστε παθιασμένοι μ αυτήν κι ας προϋποθέτει έξτρα χρόνο”.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξηςΠηγή: inkefalonia.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Βικακι μου, εκείνο που μου έκανε εξ αρχής εντύπωση σε εσένα και σε άλλες γυναίκες διασωστριες του ΕΚΑΒ , ήταν το πάθος με το οποίο μιλούσατε για αυτήν την Υπηρεσία, χρόνια πριν προσληφθειτε. Για σας ήταν όνειρο ζωής, κι όχι μια απλή πρόσληψη για την επιβίωση σας. Οι γυναίκες του ΕΚΑΒ δεν είναι διασωστριες βιτρίνας. Είναι επαγγελματίες υγείας, κι έτσι φέρονται. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παντού, προκειμένου να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο. Είναι περισσότερο συναισθηματικές, κι αυτό το συναίσθημα τους δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.
    Να παραμείνετε δυνατές και περήφανες που είστε εδώ, σε μια Υπηρεσία, που μερικές φορές απογοητεύει τους ανθρώπους της, αλλά που τους έχει τουλάχιστον δώσει την ευκαιρία να αποδείξουν στην πράξη, πόσο σπουδαίο λειτούργημα επιτελούν.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews