ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/3/21

Κορονοϊός: Όλα όσα γνωρίζουμε για την μετάλλαξη της Βραζιλίας – Γιατί προκαλεί ανησυχία

 

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

EKABNews


Κορονοϊός: Όλα όσα γνωρίζουμε για την μετάλλαξη της Βραζιλίας – Γιατί προκαλεί ανησυχία

healthreport.gr

14/03/2021

 

Πού εντοπίστηκε, γιατί προκαλεί ανησυχία και πόσο πιθανό είναι να διαδοθεί

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας η Βραζιλία μαστίζεται από μία νέα έξαρση του κορονοϊού, με μαζικούς θανάτους και το σύστημα υγείας της χώρας να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Δύο μεταλλάξεις του ιού έχουν εντοπιστεί στη Βραζιλία ή σε άτομα που έχουν ταξιδέψει από τη Βραζιλία και ονομάζονται P1 και P2.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, η Συμβουλευτική Ομάδα Νέων και Αναδυόμενων Απειλών για Αναπνευστικούς ιούς στο Ηνωμένου Βασιλείου (Nervtag) χαρακτήρισε το P1 ως «ανησυχητική μετάλλαξη». Ήταν πιο μεταδοτική – όπως η παραλλαγή “Kent” B118 – αλλά μπορεί επίσης να είναι ικανό για «αντιγονική διαφυγή».

Με άλλα λόγια, τα εμβόλια που έχουν σχεδιαστεί κατά του κορονοϊού μπορεί να μην λειτουργούν τόσο καλά εναντίον της και τα άτομα που είχαν αποκτήσει αντισώματα αφότου είχαν νοσήσει από Covid-19 μπορεί να μην έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία.

 

Ποιες είναι οι πιθανότητες διάδοσης του P1;

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, υπογραμμίζει ότι όσον αφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η διάδοση του P1 ελπίζουν ότι είναι χαμηλή – αν και αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά γίνεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και απομονώνονται όσοι έχουν μολυνθεί αλλά και οι στενές επαφές τους. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η τα τεστ και η ιχνηλάτηση για παραλλαγές είναι αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει και να συνεχίσει να γίνεται από πέρυσι, όταν έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός.

Κάτι το οποίο είναι αρκετά δύσκολο όταν υπάρχουν παγκόσμιες μετακινήσεις, αφού για να παραμείνει εκτός συνόρων μια μετάλλαξη όπως το P1, ο έλεγχος των συνόρων και η καραντίνα θα πρέπει να λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά. Εάν αρθούν όλοι οι περιορισμοί στα ταξίδια το καλοκαίρι, και οι άνθρωποι αρχίσουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, η πιθανότητες μιας παραλλαγής του ιού να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο (αλλά και στη χώρα μας) θα αυξηθούν.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews