ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/3/21

Πάσχα δίχως καλοκαίρι, ή Πάσχα μες το καλοκαίρι;

 


Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Πάσχα δίχως καλοκαίρι, ή Πάσχα μες το καλοκαίρι;


Γράφει η Ιωάννα Νίτσιου

Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός κι η ψυχική μας υγεία, ανεβαίνει το δικό της γολγοθά, σε μια ζωή με συνεχείς αναστολές, κι ανατροπές. Ότι μας κρατάει δυνατούς στηρίζεται πια, σε μια κλωστή, που δεν περιμένει το χειροκρότημα για να θα δείξει πόσο ακόμη θα αντέξει, για να παραμείνουμε  ζωντανοί...Κι όμως, επιβάλλεται. Επιβάλλεται να μπορέσουμε, να αντέξουμε, να ανταπεξέλθουμε, ,να πάμε το βήμα μας παραπέρα. Χρειάζεται υπομονή. Μια λέξη, μια σκέψη, ένα συναίσθημα, για να φτάσουμε στο φως .

Ένας ολόκληρος κόσμος, που τρέχει να προλάβει το χρόνο.. Μια ώρα μπροστά, σε έναν άγνωστο πλανήτη...Σε μια τροχιά που μας έχει πετάξει, στην άκρη...

Νιώθουμε μόνοι.

Ζωές μηδενικές, με σωληνάκια και μισές αναπνοές.. Με κουρασμένα σώματα και γερασμένα πιστεύω. Σε άδεια δωμάτια, χωρίς οξυγόνο.. Παγιδευμένοι στην ίδια τη ζωή μας.

Περπατάμε και σκεφτόμαστε το χτες. Περνάμε έξω από άδεια σχολεία, κι ακούμε φωνές. Τρελαινόμαστε...λέμε..

Γεμάτες πλατείες, από γκρεμισμένα όνειρα. Ενα άδειο κυπελάκι καφέ, κι άνθρωποι γύρω, να ψάχνουν στα σκουπίδια , ελπίδες..

Άσπρες στολές. Πάνω από ανθρώπους με λιονταρίσια ψυχή. Με γεμάτες λέξεις. Με αληθινό συναίσθημα. Περνάνε δίπλα μας και μας θυμίζουν ποιοι είμαστε. Τι πρέπει να κάνουμε. Πως αξίζει να ζούμε.

Κρούσματα, διασωληνωμένοι, θάνατοι, ανεργία, εξαθλίωση, ανέχεια, σιωπή.. ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!

Άνθρωποι μόνοι...

Ειδήσεις ποτισμένες με αδιέξοδο...

200 χρόνια Δημοκρατίας, με έναν Εθνικό Ύμνο "εκτελεσμένο", κι ο Διονύσιος Σολωμός, να αποκαλείται Νιόνιος...

Αρνητές της πανδημίας και του εμβολιασμού. Άμυνα στην πιο αιμοβόρα επίθεση.

Δημοσιογράφοι φιγούρας, σε μια βιτρίνα που προβάλλει εναλλασσόμενες ψευτολύσεις και ψευτοδιλήμματα . Και μια ερώτηση, εκτός καιρού. Αν ψήσουμε το Πάσχα τον Οβελία

Αν πάμε στο χωριό, ή αν μείνουμε στην πόλη... Όλα, για εκείνο το ψαγμένο μας εγώ.. Αυτό, που βάζει βενζίνη στο αυτοκίνητο και πληρώνει διόδια, αφήνοντας πίσω τους υπόλοιπους.

Δε μας νοιάζει ποιος έρχεται, κι από που , για να προσφέρει σε όλους εκείνους που στα Νοσοκομεία αφήνουν τον εαυτό τους, στα χέρια της Υγείας!!

αφήνουν τον εαυτό τους, στα χέρια της Υγείας, για ένα καλύτερο αύριο. Που αντέχουν να μη βλέπουν την οικογένειά τους, για μέρες και μήνες, προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν το όνειρο, ελπίδα.

Εμείς , θέλουμε να έχουμε επιλογή. Βουνό ή θάλασσα, σημασία καμία. Αρκεί, Πάσχα στο χωριό.

Απόδραση. Κάγκελα παντού. Κελιά στο μυαλό και στο σώμα. Ένα αντίο. Μια εικόνα.

Δε θα γράψουμε έκθεση για το πως περάσαμε στις διακοπές του Πάσχα. Δε θα μας βαθμολογήσει κανείς. Το σχολείο που πάμε, γράφει στην ταμπέλα του, τη λέξη ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

Ας σοβαρευτούμε.

Κανένας ήλιος δε θα φύγει και κανένα φεγγάρι, αν δεν ψήσουμε  το Πάσχα , στο χωριό.

Καμιά καμπάνα εκκλησίας δε θα σιωπήσει τη Μ. Παρασκευή και μία Ανάσταση δε θα λυγίσει τους χριστιανούς που κρύβονται μέσα μας.

Άλλωστε, το καλοκαίρι στις καρδιές και στη ζωή μας, πλησιάζει

Πόσα βήματα χρειάζεται ακόμη να τρέξουμε, για να φτάσουμε στο τέρμα , αυτής της ξέφρενης διαδρομής;

Ας πάρουμε δύναμη, από τον ίδιο μας τον εαυτό. Από τον διπλανό μας. Από τον άνθρωπο που νοσεί. Από τους ανθρώπους με τις άσπρες στολές. Από όλους εκείνους που μέχρι σήμερα άντεξαν

Γιατί, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

Γιατί αξίζει να κρατηθούμε ζωντανοί και γιατί μπορούμε!!

Το εγώ και το εσύ

Σε μια σειρά λέξεων και πράξεων. Να δούμε ποιο θα επικρατήσει

Έτσι, για τη μάχη και την ιστορία

Με ένα Πάσχα στο χωριό, ή ένα Πάσχα μες το καλοκαίρι
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews