ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/3/21

Το Σωματείο του Αττικόν ενημερώνει για την κατάσταση στο Νοσοκομείο

 

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Συνάδελφοι, φισσες,

H κατάσταση στο νοσοκομείο και γενικότερα στο ΕΣΥ οδεύει προς πλήρες αδιέξοδο. Με απαράμιλλο αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στον ασθενή, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων όλων των κλάδων, ειδικοτήτων, συμβάσεων δίνουν ασταμάτητα επί ένα χρόνο τη μάχη απέναντι στην πανδημία. Ωστόσο με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και την ανοχή, συμπόρευση ή/και υπόδειξη των επιστημόνων της επιτροπής ειδικών του υπουργείου, η επιδημία δείχνει ανεξέλεγκτη και το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο.

O ιδιωτικός τομέας και οι κλινικάρχες συνεχίζουν να προστατεύονται και να ενισχύονται προκλητικά. Οι λύσεις που επιλέγονται είναι «εκ των έσω»

Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ γίνονται Covid σχεδόν αποκλειστικά, η λοιπή νοσηρότητα καταδικάζεται. Ούτε μια κουβέντα για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, ΒΑΕ. Για μας τίποτα για τον ιδιωτικό τομέα κέρδη και “ανάπτυξη”.

Ανακοινώνουν διαρκώς περιοριστικά μέτρα στο ελεύθερο χρόνο και χώρο, την ώρα που δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και έλεγχος στους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ.

Από εδώ και στο εξής θα αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά. Μαζί με τους συμπολίτες μας, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων. Παράλληλα με την υπερπροσπάθεια να σταθεί όρθια η δημόσια υγεία που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Είδαμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η κυβέρνηση μας εμπαίζει. Οι ΥΠΕάρχες μας λένε ψεύτες (δεν υπάρχουν λένε ράντζα ούτε πρόβλημα υπερμετάδοσης λόγω του συγχρωτισμού). Οι εισαγγελείς παρότι καλούνται δεν έρχονται, τα βρίσκουν όλα εντάξει. Οι διοικητικοί μηχανισμοί μας λένε ότι «είμαστε σε πόλεμο και άρα πρέπει να υπακούμε στις διαταγές»

Η εφημερία στις 5/3 στο Αττικό είχε απολογισμό:

  • 700 προσελεύσεις (250 από αυτές covid)
  • 180 εισαγωγές (60 από αυτές covid)
  • Περιστατικά COVID για εισαγωγή που παραμένουν στα επείγοντα για 1 ή 2 μέρες
  • Πάνω από 60 ράντζα
  • 43 στις 43 κλίνες ΜΕΘ COVID γεμάτες, κανένα κενό και σην μόλις 5 κλινών εναπομείνουσα γενική ΜΕΘ
  • Θετικά κρούσματα ασθενών και νοσηλευτών σε 02,05,07,08, ΜΕΜΦ δηλαδή σε άλλες τέσσερις κλινικές!!!
  • Εξουθενωμένοι γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό

Και το προσωπικό ΑΠΛΗΡΩΤΟ για εφημερίες, βάρδιες, νυχτερινά από το Δεκέμβρη!!!!

Τις επόμενες μέρες ουδείς γνωρίζει πως θα γίνει και πως θα εξελιχθεί η γενική εφημερία στο ΑΤΤΙΚΟ.

Έχουμε καταγγείλει σε όλους του τόνους ότι το ΑΤΤΙΚΟ και το ΕΣΥ χρειάζονται επειγόντως ενισχύσεις και αξιοποίηση των εφεδρειών. Η ευθύνη δική τους. Της κυβέρνησης, όσων τα συμφέροντα υπερασπίζεται και όσων υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική της.

Μαζί με τα σωματεία των άλλων νοσοκομείων, τις ομοσπονδίες των υγειονομικών και τις συλλογικές ενώσεις των εργαζομένων θα κλιμακώσουμε τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις για να μη συνεχιστεί η καταστροφική υγειονομική πολιτική, για τα δικαιώματα μας, για τη δημόσια υγεία και τους ασθενείς μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Ρίζος Μιχάλης Σιδέρης Γιώργος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews