ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/3/21

Δε ζητάμε χειροκροτήματα από κανένα, θέλουμε στήριξη από την πολιτεία

 

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Δε ζητάμε χειροκροτήματα από κανένα, θέλουμε στήριξη από την πολιτεία

newsbeast.gr

29/03/2021

 

Ο Αντιπρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ, Σταύρος Παπαδήμας, γράφει στο newsbeast.gr για τη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας

Είμαι σχεδόν 31 χρόνια υπηρεσία στο ΕΚΑΒ αλλά ζω και εγώ αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας που έχει φέρει μια παγκόσμια υγειονομική κρίση που ήδη διαρκεί πολλούς μήνες. Εδώ στο ΕΚΑΒ είμαστε η εμπροσθοφυλακή του ΕΣΥ στην χώρα μας και πάντα παρόντες διαχρονικά σε κάθε δύσκολη στιγμή που αφορά τον χώρο της υγείας.

 

Γράφει ο Σταύρος Παπαδήμας*

Έχουμε ριχτεί στην μάχη εδώ και ένα χρόνο για να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που μας χρειάζονται και προσπαθούμε με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουμε να απαλύνουμε αυτή την δραματική κατάσταση που βιώνει και η Ελλάδα.

Ναι, έχουμε κουραστεί και εμείς όπως όλοι, ψυχικά και σωματικά αλλά είμαστε ένας κρίκος της αλυσίδας που προσπαθεί να κρατήσει όρθια υγειονομικά την χώρα και δεν θα σπάσουμε εύκολα σε όποια δυσκολία αντιμετωπίζουμε. Να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι που μας χρειάζονται ότι παραμένουμε δίπλα τους και προσπαθούμε το καλύτερο για αυτούς.

Χρειαζόμαστε ενίσχυση τόσο σε προσωπικό, όσο και σε νέα ασθενοφόρα. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατί οι προκηρύξεις για συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν βρίσκουν ιδιαίτερη ανταπόκριση. Δεν έρχεται κάποιος εύκολα για 2 χρόνια στο ΕΚΑΒ παρατώντας πιθανόν κάποια άλλη εργασία και ειδικά εν μέσω πανδημίας. Δεν είμαστε πολλοί για να μας θεωρούν υπεράριθμους, σκεφτείτε ότι οι μόνιμες προσλήψεις δεν καλύπτουν αριθμητικά ούτε τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ή θανάτων υπαλλήλων. Χρειαζόμαστε νέα ασθενοφόρα τόσο για την ασφάλεια μας, όσο και την ποιότητα διακομιδής των ασθενών.

Επιτέλους, πρέπει οι διασώστες του ΕΚΑΒ να ενταχθούν στο καθεστώς των βαρέων – ανθυγιεινών. Δεν λέμε ότι κάνουμε την πιο βαριά εργασία, αλλά σίγουρα μία από τις πιο ανθυγιεινές διότι συνεχώς είμαστε εκτεθειμένοι σε δεκάδες λοιμογόνους και μολυσματικούς παράγοντες στην βάρδια μας.

Να σκύψει η Πολιτεία στα προβλήματα μας. Ποτέ δεν είμαστε παράλογοι στις διεκδικήσεις μας. Καλύτερες συνθήκες εργασίας ζητάμε, σύγχρονα μέσα για να εργαστούμε και προσωπικό για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες. Εμείς δεν ζητάμε χειροκροτήματα από κανένα, θέλουμε την ηθική ανταμοιβή των προσπαθειών και του έργου μας και στήριξη από πολιτεία και κοινωνία σε αυτή την μάχη.

Να κατανοούν και να επιλύουν τα προβλήματα μας τα κόμματα, όχι μόνο όταν είναι αντιπολίτευση, αλλά και όταν κυβερνούν.

Η COVID -19 είναι μια πολύ σοβαρή λοίμωξη. Να προσέχει ο κόσμος και να τηρεί αποστάσεις και μέτρα προστασίας. Να σκέφτονται όλοι ότι πρέπει να προσέχουν αν όχι για τους εαυτούς τους, τουλάχιστον για τους δικούς τους ανθρώπους που μπορεί να είναι ευάλωτοι στην ασθένεια. Κανείς δεν μας εγγυάται το πόσο σοβαρά θα νοσήσουμε εμείς ή οι αγαπημένοι μας άνθρωποι.

* Σταύρος Παπαδήμας, Διασώστης ΕΚΑΒ Αθηνών, Αντιπρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ

Πηγή: newsbeast.gr


Ο Αντιπρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ, Σταύρος ΠαπαδήμαςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews