ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/3/21

Αντιπρόεδρος ΠΟΠ ΕΚΑΒ Μάριος Σφακιανάκης: «Αγώνας δρόμου» στο ΕΚΑΒ Κρήτης για τη διακομιδή ασθενών με κορωνοϊό

 

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Κρήτη: «Αγώνας δρόμου» στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών με κορωνοϊό

creta24.gr

29/03/2021

 

Ο αυξανόμενος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης και το τρίτο κύμα της πανδημίας που «σαρώνει» το νησί, δοκιμάζει τις αντοχές του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μάριος Σφακιανάκης, ο μήνας Μάρτιος κλείνει με αρνητικό πρόσημο, καθώς ημερησίως μεταφέρονται στα νοσοκομεία του νησιού 25-30 ασθενείς με κορωνοϊό. Όπως εξήγησε ο ίδιος, πρόκειται για ασθενείς που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό και παρέμεναν σε κατ’οίκον περιορισμό, ωστόσο παρουσίασαν επιδείνωση και ήταν αναγκαία η μεταφορά τους σε κάποιο νοσοκομείο.

Τον Νοέμβριο, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι ασθενείς που μεταφέρονταν ήταν 10-15.

Αυτό που φαίνεται να δυσκολεύει το έργο διασωστών και γιατρών στο ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, είναι το γεγονός ότι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα Covid, τα αποκρύπτουν, προκειμένου να μη…στιγματιστούν, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ να μην πηγαίνουν κατάλληλα προετοιμασμένοι και ενδεδυμένοι για τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, σε επίπεδο Κρήτης, στο ΕΚΑΒ έχει εμβολιαστεί το 70% του προσωπικού.

Πηγή: creta24.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews