ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/3/21

Η ΑΔΕΔΥ για την «Αναγνώριση της νόσου Covid-19, ως επαγγελματικής ασθένειας για τους υγειονομικούς»

 

 

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Θέμα: Αναγνώριση της νόσου Covid-19, ως επαγγελματικής ασθένειας για τους υγειονομικούς

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων (Σ.Υ.Α.Ε.), στο οποίο μετέχει εκπρόσωπος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συζητήθηκε η τροποποίηση του Π.Δ 41/2010 (A΄ 921) για τη συμπλήρωση του «Εθνικού Καταλόγου Επαγγελματικών Ασθενειών» και προτάθηκε, στο πλαίσιο του γνωμοδοτικού ρόλου του Συμβουλίου, η αναγνώριση της οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού από τον ιό SARS – COV-2 (Covid 19) ως επαγγελματικής νόσου για τους υγειονομικούς. Πρόκειται για θετική εξέλιξη, αφού αυτό ήταν αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και των υγειονομικών.

Παράλληλα, στο Συμβούλιο, τέθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, το θέμα να παραλειφθεί η λέξη «ανάλογες» από την καταχώρηση α/47:

«Άλλες λοιμώδεις ασθένειες που προσέβαλαν το προσωπικό το οποίο ασχολείται με την πρόληψη, την περίθαλψη και την παροχή βοήθειας κατ’οίκον και ανάλογες δραστηριότητες από τις οποίες υπέχει κίνδυνος μόλυνσης», ώστε να μη λειτουργεί περιοριστικά για χώρους εργασίας και κλάδους. Το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό.

Αναγνώριση της νόσου Covid-19, ως επαγγελματικής ασθένειας για του

Πηγή: adedy.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews