ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/3/21

Πρόεδρος ΕΚΑΒ στο Iatronet: Δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Αττική

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Πρόεδρος ΕΚΑΒ στο Iatronet: Δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Αττική

iatronet.gr

2/3/2021

 

Την πιο δύσκολη και αγωνιώδη περίοδο, μετά την κρίση της Θεσσαλονίκης, περνά το σύστημα οργάνωσης των επιχειρήσεων Υγείας στην Αττική,

 

Αυτό αναφέρει στο Iatronet ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Νίκος Παπαευσταθίου, σε σχέση με την εξέλιξη της επιδημίας και τις δυνατότητες του συστήματος να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες:

"Παρακολουθούμε τις εξελίξεις από πολύ κοντά και είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να διαχειριστούμε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", σημειώνει ο κ. Παπαευσταθίου, για να σημειώσει: "Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά ακόμη διαχειρίσιμη".

Στο ερώτημα για το εάν βιώνει την πιο δύσκολη περίοδο στη διάρκεια της επιδημίας είπε: "Ναι, μετά από εκείνη της Θεσσαλονίκης".

Για το εάν επαρκούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας, ανέφερε πως - στην παρούσα φάση - λειτουργούν 300 κλίνες ΜΕΘ CoViD στην Αττική, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν κατά 40 στο τέλος της εβδομάδας.

Σε περίπτωση που απαιτηθούν περισσότερες, έχουν εξασφαλιστεί 120 κλίνες non CoViD από ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να νοσηλεύσουν ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας και να διαμορφωθούν επιπλέον κλίνες CoViD σε δημόσια νοσοκομεία.

Οριακή

Η κατάσταση, πάντως, παραμένει οριακή στην Αττική, με τις εισαγωγές να αυξάνονται καθημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο είναι η μετατροπή σε ΜΕΘ CoViD νοσοκομειακών χώρων, όπου σήμερα λειτουργούν μονάδες αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ), χειρουργεία και χώροι ανάνηψης.

Για την κάλυψη των αναγκών, υπάρχουν διαθέσιμοι 150 ειδικοί αναπνευστήρες, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν στους συγκεκριμένους χώρους και να υποστηρίξουν άτομα με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

Από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία γίνεται λόγος για πληρότητα άνω του 90% στις ΜΕΘ CoViD της Αττικής.

Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (ΥΠΕ), η πληρότητα αγγίζει το 90%, ενώ η εικόνα είναι δύσκολη και στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου, στην οποία ανήκουν νοσοκομεία, όπως το "Αττικόν", το "Ασκληπιείο" Βούλας, το "Τζάνειο" και το "Θριάσιο".

Πηγή: iatronet.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews