ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/3/21

Κορονοϊός: Οι μεταλλάξεις που φέρνουν ανησυχία και η πιθανή παράταση του lockdown

 

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

EKABNews


Κορονοϊός: Οι μεταλλάξεις που φέρνουν ανησυχία και η πιθανή παράταση του lockdown

healthreport.gr

5/3/2021

 

Έντονος προβληματισμός σε ειδικούς και αρχές από τις μεταλλάξεις

 

Απρόβλεπτος παραμένει μετά από έναν χρόνο και κάτι ο κορονοϊός, αφού πλέον οι μεταλλάξεις είναι αυτές που προκαλούν πονοκέφαλο στις αρχές.

Άλλωστε απεδείχθη ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη διασπείρουν με μεγαλύτερη ταχύτητα τον ιό στον πληθυσμό, γεγονός που αρκετοί επιστήμονες αποδίδουν τη μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού ακόμη και ένα μέσω παρατεταμένου lockdown.

Οι προβληματισμοί

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι μεταλλάξεις είναι αυτές που επικρατούν πλέον στην χώρα μας, σε ποσοστό πάνω από 70%.

Αυτό φαίνεται πως ανησυχεί και τις αρχές αφού η πίεση στο σύστημα υγείας είναι συνεχόμενη. Δείτε ΕΔΩ τα τελευταία κρούσματα των μεταλλάξεων: «Κορoνοϊός: Στα 702 τα κρούσματα των μεταλλάξεων – Πού εντοπίστηκαν»

 

Και το ζήτημα είναι πως καθημερινά τα περιστατικά covid στα νοσοκομεία αυξάνονται δραματικά όπως και οι διασωληνωμένοι. Παρότι κλίνες ΜΕΘ προστίθενται καθημερινά και υπάρχει πλέον και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, οι υγειονομικές αρχές θεωρούν πως και το επόμενο διάστημα θα συνεχισθούν οι εισαγωγές σοβαρών περιστατικών.

Το lockdown

Αυτό πάντως που φαίνεται να προκαλεί σοβαρά διλήμματα στην κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι το συνεχόμενο lockdown δεν αποδίδει. Παρά τους 4 μήνες των συνεχόμενων lockdown και του κλειστού λιανεμπορίου και της εστίασης, η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας δεν άλλαξε. Αντίθετα, τα κρούσματα αυξήθηκαν όπως και η διασπορά.

 

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μάλιστα υπάρχουν αρκετά στελέχη που εκτιμούν ότι πρέπει να αλλάξει η τακτική με τα lockdown. Και αυτό διότι θεωρούν ότι η διασπορά αυτή στον πληθυσμό δείχνει και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων, ενώ οφείλεται τόσο στην κόπωση των πολιτών που πλέον έχουν φθάσει στα όριά τους, όσο και στις συγκεντρώσεις σε σπίτια.

Εξάλλου με την εστίαση κλειστή εδώ και μήνες, οι πολίτες οδηγούνται σε άλλους χώρους όπου συνωστίζονται με συνέπεια να υπάρχει και η διασπορά του ιού.

Έτσι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα έντονο δίλημμα, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr εάν θα πρέπει να συνεχίσει το lockdown και μετά τις 16 Μαρτίου ή σταδιακά να ξεκινήσει να ανοίγει δραστηριότητες.

Βέβαια και το πολιτικό κόστος στην περίπτωση αυτή δεν αφήνει αδιάφορο το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η αντιπολίτευση που εδώ και καιρό αντιδρά στα σκληρά μέτρα, αναμένεται να ασκήσει έντονη κριτική στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα της χώρας. Και αυτό πιθανώς να είναι μία από τις αιτίες που πολλά στελέχη προτείνουν τη συνέχιση των σκληρών μέτρων.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews