ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/4/21

Η ΠΟΕΔΗΝ με παρέμβασή της στους Υπουργούς Υγείας, ζητά την μετατροπή συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου των 16000 Επικουρικών υπαλλήλων και ΣΟΧ στα Νοσοκομεία.

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

EKABNews

 

 

ΑΘΗΝΑ 9/04/2021

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4339Β

 

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

           2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

 

ΘΕΜΑ: Μετατροπή συμβάσεων σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ των 16000 Επικουρικών υπαλλήλων και ΣΟΧ στα Νοσοκομεία

 

Κύριοι Υπουργοί,

Στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν 16.000 Επικουρικοί και ΣΟΧ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση σε όλες τις ειδικότητες. Υπηρετούν για πολλά συνεχή χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις χωρίς διακοπή. Συμμετέχουν στα προγράμματα εργασίας όλου του 24ωρου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία είναι 40.000. Ως εκ τούτω η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου είναι επιβεβλημένη για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των νοσοκομείων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Σε περίπτωση λύσης της σύμβασης θα δημιουργηθούν δυσαναπλήρωτα κενά στα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές ασθενών.

Το προσωπικό αυτό εργάζεται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, εκπαιδεύτηκε, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου όπως και των άλλων Συμβασιούχων εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews