ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/4/21

Εβδομαδιαία αύξηση 16,5% στις εισαγωγές CoViD - Συν 21 διασωληνωμένοι την ημέρα [πίνακες]

 

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Εβδομαδιαία αύξηση 16,5% στις εισαγωγές CoViD - Συν 21 διασωληνωμένοι την ημέρα [πίνακες]

iatronet.gr

 

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και του ΕΚΑΒ και πόσοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Ασφυκτική είναι η πίεση που ασκείται καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας. Η αύξηση των κρουσμάτων που ξεκίνησε από τον προηγούμενο μήνα, οδήγησε σε αύξηση εισαγωγών, δύο εβδομάδες αργότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και του ΕΚΑΒ, που επεξεργάστηκε το Iatronet, τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφεται αξιόλογη αύξηση νοσηλειών και διασωληνώσεων ασθενών με CoViD-19.

Το "κύμα" εισαγωγών ξεκίνησε στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία σε λίγες μέρες έφτασαν σε πληρότητα ΜΕΘ σχεδόν 100% και παραμένει υψηλά. Ενδεικτικό είναι πως - σε ημερήσια βάση - υπάρχουν δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς με CoViD (75 χθες), οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Το επιδημικό κύμα έχει επιπτώσεις και σε ασθενείς με άλλες παθήσεις. Μέχρι χθες το μεσημέρι, 30 από αυτούς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα του Λεκανοπεδίου.

  • Το επταήμερο 25 έως 31 Μαρτίου, οι εισαγωγές ασθενών με CoViD-19 ανήλθαν πανελλαδικά σε 3.139 ή 448 ανά ημέρα. Το ίδιο διάστημα, οι εισαγωγές στην Αττική έφτασαν τις 1.325 ή 189 ανά ημέρα (42% των εισαγωγών της Επικράτειας).
  • Την επόμενο επταήμερο (1 έως 7 Απριλίου), οι εισαγωγές ανήλθαν πανελλαδικά σε 3.656 ή 522 ανά ημέρα (74 περισσότερες). Στην Αττική, εισαγωγές έφτασαν τις 1.462 (209 ανά ημέρα), φτάνοντας στο 40% των εισαγωγών της Επικράτειας.

Από τα παραπάνω στοιχεία, προκύπτει αύξηση 16,5% στις εισαγωγές ασθενών με CoViD-19 μέσα σε μία εβδομάδα στην Επικράτεια και κατά 10,3% στην Αττική.

 

Διασωληνωμένοι

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση με τους διασωληνωμένους, οι οποίοι έχουν αυξηθεί - κατά μέσο όρο - 5,5% μέσα σε μία εβδομάδα. Ο μέσος ημερήσιος αριθμός ήταν 735 ασθενείς, για να φτάσουν στους 756.

Η εικόνα είναι πολύ χειρότερη, εάν συγκριθεί απ' ευθείας ο αριθμός τους στις 26 Μαρτίου (707 ασθενείς) με τον χθεσινό (776). Σε αυτή την περίπτωση, η αύξηση είναι της τάξης το 10%.

Το δυσάρεστο είναι πως ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, ως επακόλουθο της αύξησης των νοσηλειών. Οκαθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εκτίμησε προχθές πως οι διασωληνωμένοι μπορεί να ξεπεράσουν τους 1.000, στην περίπτωση που αυξηθεί ο δείκτης μετάδοσης του ιού.

Πηγή: iatronet.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews