ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/4/21

Κοντοζαμάνης: Νέες κλίνες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ενίσχυση του προσωπικού-Σύσκεψη στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ 2

Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Κοντοζαμάνης: Νέες κλίνες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ενίσχυση του προσωπικού

thestival.gr

6/4/2021 12:30

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, με τους Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Στη σύσκεψη που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, επισημάνθηκε η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκε από τον Υπουργό, το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η ενίσχυση των νοσοκομείων της πόλης σε προσωπικό, η ανάπτυξη απλών κλινών νοσηλείας αλλά και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Τόνισε ότι πλέον “έχουμε το όπλο του εμβολισμού” και προανήγγειλε ότι στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” θα αναπτυχθούν ακόμα 18 κλίνες ΜΕΘ.

Ενδεικτικό στοιχείο της επιβαρυμένης κατάστασης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι το γεγονός ότι το “Ιπποκράτειο” έκλεισε την εφημερία με 60 εισαγωγές και μόλις μία κενή κλίνη ΜΕΘ, και το «Παπανικολάου» έχει 32 κλίνες κατειλημμένες και χρειάστηκε να ανοίξει και η Β’ ΜΕΘ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναχώρησε πριν από λίγο από τη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και στη συνέχεια το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Πηγή: thestival.gr About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews