ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/4/21

ΕΚΑΒ: Το 70% των αιτημάτων για ΜΕΘ αφορά περιστατικά κορονοϊού κάτω των 65 ετών

 

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

EKABNews


ΕΚΑΒ: Το 70% των αιτημάτων για ΜΕΘ αφορά περιστατικά κορονοϊού κάτω των 65 ετών

newsbeast.gr

8/4/2021

 

«Από τις 1.100 διακομιδές στην Αττική οι 200 αφορούν σε Covid»

ο 70% των αιτημάτων των νοσοκομείων προς το ΕΚΑΒ για εξεύρεση ΜΕΘ αφορά περιστατικά κορονοϊού κάτω των 65 ετών, επισημαίνει ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Ματθαιόπουλος, κάνοντας λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση τον τελευαίο μήνα στην Αττική.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Συνδέσεις», ο κ. Ματθαιόπουλος, είπε πως από τις 1.100 διακομιδές στην Αττική οι 200 αφορούν στον κορονοϊό, ενώ τόνισε ότι οι διασώστες είναι εξαντλημένοι, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να γίνει γρήγορα αποκλιμάκωση καθώς παρατηρείται επιπέδωση των κρουσμάτων .

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, απηύθυνε έκκληση για προσοχή, καθώς όπως είπε «βλέπουμε περιστατικά νέων ανθρώπων», προσθέτοντας ότι «αν δεν είχαν γίνει οι εμβολιασμοί των μεγάλων ηλικιών η κατάσταση θα ήταν τώρα ανεξέλεγκτη».

Αναφορικά με τα πόσα ασθενοφόρα επιχειρούν, είπε πως αυτή τη στιγμή στην Αττική επιχειρούν 65 ασθενοφόρα το πρωί, 65 το απόγευμα και 35 περίπου τη νύχτα. Υπογράμμισε ότι το ΕΚΑΒ χρειάζεται ενίσχυση αλλά και ανανέωση του στόλου καθώς και ότι πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων, διότι από τις 175 θέσεις που είχαν εγκριθεί για επικουρικό προσωπικό έχουν καλυφθεί μόνο οι 35 στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Πηγή: newsbeast.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews