ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/4/21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Νομοσχέδιο Υπουργείου Υγείας. Στο ίδιο έργο θεατές…..

 

Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021

EKABNews


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Νομοσχέδιο Υπουργείου Υγείας. Στο ίδιο έργο θεατές….. 

01.04.2021 

Ψηφίστηκε εχθές στην Βουλή το Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα» στο οποίο η μοναδική ουσιώδεις διάταξη που αφορά το ΕΚΑΒ είναι η παράταση της χρήσης ιδιωτικών αεροσκαφών για τη διενέργεια αεροδιακομιδών ασθενών από το ΕΚΑΒ έως 30η.6.2021. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι η τελευταία παράταση που δίνεται μέχρι να ολοκληρωθεί και αξιοποιηθεί η δωρεά του ΙΣΝ (2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα) και το ΕΚΑΒ λειτουργήσει τα δικά του πτητικά μέσα.

Παρά τις δεσμεύσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για την νομοθέτηση των περισσότερων θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση προεδρείου του σωματείου (Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη 15/02/2021 αρ.πρωτ.29αλλά και τις διαρροές που υπήρξαν για μια ακόμη φορά από τα μέλη του αυτοδύναμου προεδρείου (η προηγούμενη διαρροή αφορούσε την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων από την καλύτερη Κυβέρνηση….) για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου, είμαστε για μια ακόμη φορά «στο ίδιο έργο θεατές».

Το σωματείο κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις, επεξεργασμένες από τον νομικό μας σύμβουλο, όπως ζητήθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό για: Εξομοίωση αμοιβών στα ΕΕ των επικουρικών, Άσκηση βίας κατά πληρωμάτων-Αυστηροποίηση ποινικών διατάξεων, Τροποποίηση Κανονισμού Μεταθέσεων, Χορήγηση πτητικής αποζημίωσης στις αεροδιακομιδές για τα έτη 2012-2015.

Ούτε λόγος βέβαια για τα ΒΑΕ, το Επίδομα ετοιμότητας-Θεσμοθέτηση κινήτρων (υπόσχεση κου Κικίλια), Επίδομα εκτάκτων συνθηκών λόγω COVID-19-Δώρο Πάσχα και Άμεση ρύθμιση για την συνέχιση καταβολής και αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας τα οποία καταθέσαμε σαν παράταξη να συμπεριληφθούν στις προτάσεις του σωματείου χωρίς να γίνουν δεκτά από το προεδρείο. Όλα τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα που μπορεί να προσφέρει η Κυβέρνηση στο τιτάνιο έργο των εργαζομένων  που είναι στη πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης εδώ και 13 μήνες.

Δεν θέλουμε άλλα χειροκροτήματα, φιλοφρονήσεις από τους υπουργούς υγείας και αισθήματα συμπάθειας για τον επαγγελματισμό που οφείλουμε και δείχνουμε κάθε μέρα στον πολίτη και στο ΕΣΥ. Απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Και για να γίνει αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε δυναμικά και όχι να παραμένουμε αδρανείς.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους μας από την περιφέρεια που προσφέρθηκαν να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες στην πολύπαθη Αττική στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας. Όλοι Μαζί καταφέραμε για μια ακόμη φορά να κρατήσουμε όρθιο το ΕΚΑΒ πανελλαδικά, να αναδείξουμε τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στο ΕΣΥ  και να ανταποκριθούμε ικανοποιητικά στις πολύ δύσκολες απαιτήσεις της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης.


Δείτε στο EKABNews

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΑΒ: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ», 14/02/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 1.2.2021, 2/1/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ (27.12.2020)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΩΝΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ, 22/11/2020About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews