ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/4/21

Ερώτηση από την Ελληνική Λύση για τις «Ανάγκες και προβλήματα του παραρτήματος ΕΚΑΒ στην Αρκαδία και των Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου»

 


Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Ερώτηση κατατέθηκε στην Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα «Ανάγκες και προβλήματα του παραρτήματος ΕΚΑΒ στην Αρκαδία και των Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου».

 

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση στελεχών του ΕΚΑΒ της Πελοποννήσου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες Διαδικτύου, προσφάτως, εκτέθηκαν δημοσίως οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παράρτημα ΕΚΑΒ Αρκαδίας. Μείζον ζήτημα που άπτεται της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΚΑΒ Αρκαδίας είναι η στελέχωσή του με διασώστες, τόσο στην Αρκαδία, όσο και στο σύνολο των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης, επιτακτική ανάγκη είναι η δημιουργία νέων τομέων ΕΚΑΒ σε διάφορες περιοχές, όπως η Γορτυνία (Αρκαδία), η Ερμιονίδα (Αργολίδα) και η Λογγά (Μεσσηνία). Συναφές ζήτημα που σχετίζεται με την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας στην άνω Περιφέρεια είναι η αύξηση του προσωπικού τους και η αύξηση-ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων των κατά τόπους τομέων ΕΚΑΒ της Πελοποννήσου. Επιπρόσθετα, το Κέντρο του ΕΚΑΒ Αρκαδίας κρίνεται αναγκαίο να μεταστεγαστεί σε νέο κτήριο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεσθε να καλύψετε τις ανάγκες του τομέα ΕΚΑΒ της Αρκαδίας, καθώς και των επιμέρους ζητημάτων των υπολοίπων τομέων ΕΚΑΒ της Πελοποννήσου;

2. Διατίθεσθε να δημιουργήσετε νέους τομείς ΕΚΑΒ στις προαναφερόμενες περιοχές, προκειμένου να καλυφθούν, κατά το βέλτιστο και οι εν λόγω, όσον αφορά στην δυνατότητά τους να παρέχεται ακώλυτα η διακομιδή ασθενών;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews