ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/4/21

Σε μεγάλη πίεση το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας- «Ζήτημα χρόνου να … φρακάρει το σύστημα υγείας»

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Σε μεγάλη πίεση το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας- «Ζήτημα χρόνου να … φρακάρει το σύστημα υγείας»

patrisnews.com

11 Απριλίου 2021 - 13:10

 

Τι αναφέρει για τον στόλο των ασθενοφόρων, για τα κρούσματα στους διασώστες και για τον αργό ρυθμό του εμβολιασμού, ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιάννης Θεοδωρόπουλος.

Σε μεγάλη πίεση εξακολουθεί να βρίσκεται το σύστημα υγείας στην Δυτική Ελλάδα, αλλά και το ΕΚΑΒ, με το προσωπικό του νυχθημερόν να μεταφέρει εκατοντάδες ασθενείς με covid-19 στα νοσοκομεία της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Παρότι τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, κυρίως όσον αφορά την έλλειψη ασθενοφόρων, το προσωπικό του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας δίνει τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να συμβάλει και αυτό στην «αναχαίτιση» της πανδημίας, η οποία δυστυχώς είναι σε έξαρση και στην περιοχή μας.

Για την πίεση και στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος των εργαζομένων κος Γιάννης Θεοδωρόπουλος, που για άλλη μία φορά ζήτησε από την πολιτεία να σκύψει στα προβλήματά τους και να τους ενισχύσει με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κυρίως νέα ασθενοφόρα.

«Το 80% και πλέον της δουλειάς μας είναι covid»

Χαρακτηριστικά για την πίεση που υπάρχει στο προσωπικό του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας ο κος Θεοδωρόπουλος δήλωσε.  «Το σύστημα αυτή τη στιγμή είναι υπό πίεση. Είναι πολύ πιεσμένο, και πλέον δεν έχουμε άλλου είδους διακομιδές. Το 80% και πλέον της δουλειάς μας είναι covid. Όπως πάει το σύστημα θα … φρακάρει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμβεί αυτό. Είναι στα όρια του αυτή τη στιγμή. Και οι κλινικές covid και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες από ασθενείς και ειδικά στην Πάτρα δημιουργούν συνεχώς κλινικές. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια άδειο κρεβάτι ΜΕΘ και σίγουρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Και θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα πιστεύω με το άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν ξέρω πού θα καταλήξουμε. Την Δευτέρα ανοίγουν και τα λύκεια, θα έχουμε πρόβλημα και δεν ξέρω για πόσο θα αντέξει ακόμη το σύστημα»

Δεν προχωρεί ο εμβολιασμός

Ο κος Θεοδωρόπουλος επισημαίνει ακόμη ότι ο εμβολιασμός δεν προχωράει όσο θα έπρεπε κυρίως λόγω των προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Ο εμβολιασμός και είναι πανελλαδικό αυτό και όχι μόνο στη Δυτική Ελλάδα, δεν προχωράει πολύ γρήγορα, υπάρχουν θέματα με το AstraZeneca και όλα αυτά πάνε τον εμβολιασμό πίσω».

Πήραμε κάποια οχήματα από τα συνεργεία

Για το στόλο των ασθενοφόρων ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας τονίζει ότι έχουν παραληφθεί κάποια από τα συνεργεία, και ο αριθμός τους, αν και θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερος, ιδίως αυτήν την εποχή με το νέο ξέσπασμα της πανδημίας, θεωρείται σχετικά επαρκης. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε νέα οχήματα, γίνανε πάντως επισκευές κάποιων ασθενοφόρων και πιστεύω ότι ο στόλος μας αυτή τη στιγμή είναι επαρκής. Αυτό βέβαια είναι προσωρινό, αφού πολλά αυτοκίνητα είναι παλιά και χαλάνε συνεχώς. Τώρα όσον αφορά το προσωπικό και με τα αυτοκίνητα που έχουμε, αφού αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα, τι να το κάνω αν έχω κόσμο αλλά δεν έχω αυτοκίνητα;».

Κανένα κρούσμα προσωπικού στην Ηλεία

Για τα κρούσματα στη Δυτική Ελλάδα σε προσωπικό του ΕΚΑΒ ο κος Θεοδωρόπουλος τονίζει ότι στην Ηλεία δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα, σε αντίθεση με την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, όπου ευτυχώς όμως το προσωπικό που έχει νοσήσει, δεν έχει διατρέξει κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο για την υγεία του. «Στην Ηλεία ευτυχώς δεν έχουμε κρούσματα σε προσωπικό του ΕΚΑΒ. Στην Αχαΐα υπάρχουν κάποια κρούσματα, παρά τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι είναι πολύς ο καιρός που έχουμε την Πανδημία και το προσωπικό έχει κουραστεί. Ο κουρασμένος άνθρωπος, όποιος και αν είναι αυτός, θα το κάνει το λαθάκι του. Υπάρχει και ο κοινωνικός περίγυρος, όλοι έχουμε οικογένεια, όλοι έχουμε γνωστούς και κάποιος από αυτούς μπορεί να μας μεταδώσει τον ιό. Έχουμε δυστυχώς και τις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές, οι οποίες βγάζουν πολλούς ασυμπτωματικούς  ασθενείς. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα αφού δεν ξέρεις από πού πρέπει να κάνεις την ιχνηλάτηση. Ευτυχώς δεν έχουμε κάτι πολύ σοβαρό. Νόσησαν κάποιοι συνάδελφοι, αλλά δε νόσησαν πολύ σοβαρά».

Περιμένοντας τα νέα ασθενοφόρα …

Τέλος για το αν θα υπάρξει άμεσα ενίσχυση του στόλου με νέα ασθενοφόρα ο κος Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι ελπίζουν να «ξεπαγώσει» το πρόγραμμα των 14 ασθενοφόρων το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2018. «Κάποιο νέο πρόγραμμα για καινούργια ασθενοφόρα δεν έχει βγει για τη Δυτική Ελλάδα. Εμείς απλά αναμένουμε. Μας είπαν ότι μόνο για τη Δυτική Ελλάδα θα προμηθευτούμε 14 ασθενοφόρα, από ένα διαγωνισμό του 2018. Μας είχαν πει μάλιστα ότι τρία από αυτά θα τα πάρουμε τον Αύγουστο, τους δώσαμε παράταση λόγω covid, μιας και οι εταιρείες δεν έχουν προσωπικό και ευελπιστούμε ότι θα έρθουν σε λίγους μήνες. Όπως επίσης μας είπαν ξεπάγωσαν το διαγωνισμό και για τα άλλα 10 ασθενοφόρα και ελπίζω να τα έχουμε σύντομα.

Δυστυχώς οι ρυθμοί είναι πάρα πολύ χαλαροί και όπως τόνισα στη συνάντηση με τον πρόεδρο που είχε έρθει εδώ, αντί να μας δώσουν αυτοί νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα οχήματα που πρέπει να έχουμε, τους δίνουμε εμείς παράταση. Δεν είναι αυτά σοβαρά πράγματα αυτά…».

Πηγή: patrisnews.com

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews