ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/4/21

Επτά μήνες απο το φόνο του Βαγγέλη Δραγατάκη… τα παράνομα φονικά κάγκελα παραμένουν στη θέση τους!

 

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Επτά μήνες απο το φόνο του Βαγγέλη Δραγατάκη… τα παράνομα φονικά κάγκελα παραμένουν στη θέση τους!

sostegr.wordpress.com

13/04/2021

Στις 13 Φεβρουαρίου 2021, πέντε μήνες από το θανατηφόρο τροχαίο στην Περιφερειακή της Άρτας με θύμα το 19χρονο Βαγγέλη Δραγατάκη απευθυνθήκαμε στο Δήμο Αρταίων, στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, στο Υπουργείο Μεταφορών, στην ΚΕΔΕ και στο Τμήμα Τροχαίας Άρτας ζητώντας «Να ξηλωθούν ΑΜΕΣΑ τα παράνομα – φονικά κάγκελα στην Περιφερειακή Άρτας».

-Δύο μήνες μετά κανείς από τους παραπάνω φορείς στους οποίους απεστάλη η ανακοίνωση μας δεν ένιωσε την υποχρέωση να μας απαντήσει.

Αυτό βέβαια δεν είναι ασυνήθιστο, απεναντίας θα λέγαμε πως αποτελεί συνήθη πρακτική στη χώρα μας όσον αφορά στις σχέσεις εξουσίας – πολίτη. Προκαλεί βέβαια εντύπωση πως αυτοί που με κάθε ευκαιρία «εκφράζουν την λύπη τους» για το θάνατο του Βαγγέλη επιλέγουν να μην απαντάνε στις υποδείξεις και τα αιτήματα μιας συλλογικότητας οικογενειών θυμάτων τροχαίων που αγωνίζεται για να πάψει να διαιωνίζεται η αναπαραγωγή του εγκλήματος στο δίκτυο της κυκλοφορίας. Ίσως η λύπη τους είναι τόσο μεγάλη που δυσκολεύονται να εκφραστούν, ακόμα και να μιλήσουν για το θέμα αν όχι σε μας αλλά ούτε στον πιο οικείο γι αυτούς χώρο, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επτά μήνες μετά το τραγικό συμβάν. Που συγκλόνισε την Άρτα, και όχι μόνο, το θέμα δεν έχει τεθεί καν στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Είναι απίστευτο ότι όλο αυτό το διάστημα παρά τα πολλαπλά ερωτήματα που έχουν τεθεί (και από μας) οι εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων εξακολουθούν να μιλάνε (στα ΜΜΕ) για νομιμότητα των κατασκευών στην Περιφερειακή αλλά ουδέποτε ανέφεραν οποιοδήποτε Νόμο, Εγκύκλιο, Διάταξη ή οτιδήποτε άλλο σχετικό από το οποίο να απορρέει η νομιμότητα αυτών των κατασκευών πού καραδοκούν το επόμενο θύμα τους στην Περιφερειακή της Άρτας.

Είναι νόμιμες λοιπόν αυτές οι κατασκευές;

Αφού ο Δήμος Αρταίων μας κρατάει κρυφούς τους νόμους με βάση τους οποίους τοποθετεί επί σειρά ετών αυτά τα φονικά κάγκελα στα όρια του οδοστρώματος απευθυνθήκαμε σ ένα από τους πιο έγκυρους γνώστες του θέματος, τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Θεσσαλίας Νικόλαο Ηλιού  Δρ. Συγκοινωνιολόγο, Πιστοποιημένο Ελεγκτή Οδικής Ασφάλειας και επί χρόνια συντονιστή του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ, ζητώντας τη γνώμη για τη νομιμότητα των υφιστάμενων κατασκευών. Παραθέτουμε την Εμπειρογνωμοσύνη του, την οποία, γνωρίζοντας τι είναι και γιατί αγωνίζεται ο σύλλογος μας παρέδωσε δωρεάν.

Αφού ο Δήμος Αρταίων δεν θέλει να μας πει από πού απορρέει η νομιμότητα εμείς του λέμε πολύ συγκεκριμένα πλέον από πού απορρέει η παρανομία. Ακόμα και με τη νομοθεσία του 1997 τα κάγκελα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί 35cm εντός του πεζοδρομίου και όχι στην παρυφή του. Αλλά από το 2001 η νομοθεσία άλλαξε και λέει πως τα κάγκελα θάπρεπε να τοποθετηθούν σε μεγαλύτερη ακόμα απόσταση στα 75cm. Και όμως ο Δήμος Αρταίων συνέχισε μέχρι και το 2020 να παραβιάζει τη νομοθεσία τοποθετώντας επικίνδυνα για την ασφάλεια πεζών και οδηγών κάγκελα στη παρυφή του πεζοδρομίου, κάποια απ αυτά, τα πρόσφατα τοποθετημένα είναι που διαπέρασαν το όχημα και καρφώθηκαν στο σώμα του Βαγγέλη.

Με αφορμή την συμπλήρωση επτά μηνών από το θάνατο του Βαγγέλη Δραγατάκη δημοσιοποιούμε την γνωμοδότηση του κου Ηλιού  και καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την οδική ασφάλεια, κάθε άνθρωπο που αγωνιά για την τύχη του, την τύχη των παιδιών του, την τύχη των συνανθρώπων του όταν κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο να ενώσει τη φωνή του με τη δικιά μας για να απαιτήσουμε όλοι μαζί:

-Να ξηλώσει ΑΜΕΣΑ ο Δήμος τα παράνομα –φονικά κάγκελα στην Περιφερειακή και να πάρει όλα τα ενδεικνυόμενα από τη νομοθεσία μέτρα προστασίας.

-Ζητάμε από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, ως κατά νόμο αρμόδια αρχή να επιληφθεί για την ύπαρξη αυτών των παράνομων παρόδιων εμποδίων πριν φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε ένα ακόμα θύμα.

12 Απριλίου 2021 

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Η ανακοίνωση και η γνωμοδότηση Ηλιού στάλθηκαν  στο Δήμο Αρταίων, τις Δημοτικές Παρατάξεις και το Τμήμα Τροχαίας Άρτας

Διαβάστε ολόκληρη την Εμπειρογνωμοσύνη του Ν. Ηλιού: ΕΔΩ

 

Πηγή: sostegr.wordpress.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews