ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/4/21

Ρόδος: Εργασίες αναβάθμισης έγιναν στο κτήριο του ΕΚΑΒ και στο ελικοδρόμιο

 

Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

EKABNews


Εργασίες αναβάθμισης έγιναν στο κτήριο του ΕΚΑΒ και στο ελικοδρόμιο

rodiaki.gr

15/04/2021

 

Τον αντιπεριφερειάρχη Κάλλιστο Διακογεωργίου ευχαρίστησε δημόσια ο διευθυντής του ΕΚΑΒ στην περιοχή του Αιγαίου Σάββας Καραταπάνης, για τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του κέντρου στο πλαίσιο του έργου ανακαίνισης που αφορούσαν τον ξενώνα του νοσοκομείου Ρόδου.

Όπως δήλωσε ο κ. Καραταπάνης, οι εργασίες που έγιναν συνέβαλαν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ, ενώ σημαντικά ήταν όσα έγιναν και για το ελικοδρόμιο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

«Ο ξενώνας επειδή είχε παραμεληθεί χρειαζόταν ανακατασκευή και αναβάθμιση. Κάποιοι δωρητές και σε συνεννόηση του διοικητή του νοσοκομείου με τον περιφερειάρχη και με προσωπική συμβολή και επιστασία του αντιπεριφερειάρχη Κάλλιστου Διακογεωργίου ξεκίνησαν τα έργα.

Παράλληλα, επειδή είμαστε δίπλα, δημιουργήθηκε η ανάγκη να δούμε και τις ανάγκες του κτηρίου του ΕΚΑΒ και έγινε παρέμβαση και σε αυτό εκ μέρους του καθώς και στον δεύτερο δρόμο που θέλαμε να έχουμε με ασφάλεια για πρόσβαση των ασθενοφόρων στο νοσοκομείο και στο ελικοδρόμιο που είναι ακριβώς δίπλα μας.

Όταν το συζητήσαμε το δέχτηκε και μέσα στον προγραμματισμό των έργων έβαλε και κάποια που αφορούσαν το ΕΚΑΒ. Βάψιμο,  περιβάλλων χώρος κ.λπ. Νιώθω την ανάγκη να του πω ένα ευχαριστώ καθώς και σε όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση των έργων. Ήταν σημαντικό γιατί έγινε και μία αναβάθμιση για το ΕΚΑΒ» δήλωσε ο κ. Καραταπάνης.

Με την ευκαιρία ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για τις ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό και όχι μόνο που υπάρχει θέμα, για το οποίο δήλωσε τα εξής: «Υπήρξαν προσπάθειες και η ΥΠΕ και ο ΕΟΔΥ μας βοήθησαν να πάρουμε κάποιο προσωπικό. Λίγο μεν αλλά σημαντικό και στα νησιά. Όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον για όλες τις θέσεις. Κανένας δεν έρχεται με μία διετή σύμβαση στο ΕΚΑΒ ή στο νοσοκομείο.

Αυτό μας δημιούργησε προβλήματα. Οι σπουδαστές του ΕΚΑΒ δεν μπόρεσαν να δώσουν εξετάσεις λόγω του κορωνοϊού και πολλές θέσεις που μας έδωσε η ΥΠΕ δεν μπόρεσαν να καλυφθούν. Μιλώ για πληρώματα. Δυστυχώς για γιατρούς είναι μία πονεμένη ιστορία. Δεν υπάρχουν γιατροί. Δυστυχώς τώρα υπηρετούν δύο γιατροί μόνο και φυσικά οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Ελπίζω ότι θα δημιουργηθούν ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά που είναι πολύ βασικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι εφημερίες των γιατρών καλύπτονται από άτομα που έρχονται από Αθήνα. Αυτό το έχω θέσει στη διοίκηση του ΕΚΑΒ και στο υπουργείο.

Ως προς τα πληρώματα η ΥΠΕ έχει κάνει μία μεγάλη προσπάθεια, μας έδωσε θέσεις, μπορεί να μην καλύφθηκαν αλλά είναι μία μεγάλη βοήθεια». Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ, το καλοκαίρι στη Ρόδο θα λειτουργήσουν τα 4 ασθενοφόρα που βρίσκονται τα δύο στη Ρόδο: το ένα στον Αρχάγγελο και το άλλο σε Σορωνή - Έμπωνα και με αυτό τον τρόπο εκτιμά να ανταποκριθούν στις ανάγκες που θα προκύψουν και λόγω τουρισμού.

Πηγή: rodiaki.gr 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews