ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/4/21

Κορονοϊός: Πότε χρειάζονται απολύμανση οι επιφάνειες

 

Μ. Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Πότε χρειάζονται απολύμανση οι επιφάνειες

healthreport.gr

27/04/2021

 

Τι συστήνουν οι ειδικοί του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Μικρός είναι ο κίνδυνος μετάδοσης του νέου κορονοϊού από τις επιφάνειες, υποστηρίζουν οι ειδικοί του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Επομένως, αναφέρουν ότι η συνεχής απολύμανση των επιφανειών μπορεί να είναι περισσότερο επιβλαβής παρά ωφέλιμη, αναφέρουν οι οδηγίες.

Στο πλαίσιο αυτό τονίζουν ότι η αερογενής μετάδοση του ιού εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή.

«Το CDC αποφάσισε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω των επιφανειών είναι χαμηλός και δευτερεύων συγκριτικά με τους βασικούς τρόπους ιικής μετάδοσης, δηλαδή την άμεση επαφή με σταγονίδια και αερολύματα», δήλωσε σχετικά στο CNN ο Vincent Hill, Ph.D., διευθυντής του τμήματος Waterborne Disease Prevention Branch του CDC και πρόσθεσε:

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καθαρισμός των επιφανειών με σαπούνι ή απορρυπαντικό και όχι απολυμαντικό είναι αρκετός για να μειώσει τον ήδη χαμηλό κίνδυνο ιικής μετάδοσης μέσω των επιφανειών.

Η απολύμανση των επιφανειών τυπικά δεν είναι απαραίτητη, παρά μόνον στην περίπτωση που ένας άνθρωπος είναι άρρωστος ή κάποιος που έχει διαγνωσθεί θετικός στην COVID-19 επισκέφθηκε το σπίτι τις τελευταίες 24 ώρες».

Κατά τον καθαρισμό των επιφανειών, μάλιστα, ο Δρ. Hill συμβουλεύει τους ανθρώπους να επικεντρώνονται σε σημεία που εντοπίζονται πολλές επαφές, όπως τα πόμολα της πόρτας και οι διακόπτες του φωτός.

Πηγή:healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews