ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/4/21

Κύπρος: Καλούν για ασθενοφόρο και δεν πηγαίνουν να τους παραλάβουν – Σε έκτακτη κατάσταση τα νοσοκομεία

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Καλούν για ασθενοφόρο και δεν πηγαίνουν να τους παραλάβουν – Σε έκτακτη κατάσταση τα νοσοκομεία της Κύπρου

tothemaonline.com

19/04/2021

 

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσηλευτήρια με τους ασθενείς να αυξάνονται καθημερινά και οι θάλαμοι να ασφυκτιούν.

Ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό καλούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ζητώντας ασθενοφόρο για να τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο με τα μέλη να αρνούνται, όχι γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα, αλλά επειδή δεν υπάρχουν κλίνες για να εισαχθούν οι ασθενείς.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων δηλώνει σε ετοιμότητα και ξεκαθαρίζει ότι η άρνηση τους στην μεταφορά ασθενών οφείλεται ξεκάθαρα στην πληρότητα των νοσηλευτηρίων, αφού σε περίπτωση μεταφοράς τους δεν υπάρχει δωμάτιο για να τους τοποθετήσουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα ασθενοφόρα παρέμειναν για ώρες έξω από τα νοσοκομεία περιμένοντας κάποιο κρεβάτι να αδειάσει.

Σε κρισιμότερη κατάσταση βρίσκονται το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό που μεταβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας παραμένουν στον θάλαμο βραχείας νοσηλείας, αντί να μεταφέρονται στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο covid.

Υπενθυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΚΥπΥ τις επόμενες μέρες είναι πιθανό να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των νοσηλευομένων ασθενών, καθώς αυτή την στιγμή βλέπουμε τα περιστατικά με χρονοκαθυστέρηση δέκα ημερών.

Πρόσθεσε πως από τη στιγμή που το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνεται, είναι αναμενόμενο να έχουμε και αύξηση των νοσηλιών στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγεία

Πηγή: tothemaonline.com

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews