ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/4/21

Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην διάθεση του ΕΚΑΒ, Βίντεο

 

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη

thestival.gr

13/04/2021 12:40

 

Άλλη μία Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τίθεται στην διάθεση του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ΙΝΤΕRSYC II.. Η υπερσύγχρονη κινητή μονάδα θα αξιοποιηθεί στη Βόρεια Ελλάδα για τη διακομιδή νεογνών και παιδιών.

Η Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών, εντάσσεται πλέον στο Ε.Κ.Α.Β. – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας,  συνεισφέροντας στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το πιο σύγχρονο ασθενοφόρο μεταφοράς νεογνών και  παιδιών.

 

Η παρουσίαση της νέας κινητής μονάδας έγινε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στον χώρο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

«Είναι πολύ σημαντικό γιατί το Χαμόγελο του Παιδιού σαν εθελοντικός οργανισμός στηρίζει το ΕΚΑΒ, στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. Σε μία δύσκολη περίοδο που οι άνθρωποι δίνουν μάχες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τον κορωνοϊό εμείς στεκόμαστε δίπλα του», ανέφερε ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος.

 
 «Η Κεντρική Μακεδονία εξοπλίζεται με μία κινητή μονάδα για τα νεογνά, μια μονάδα που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα. Χαιρόμαστε για αυτή την πρωτοβουλία από το Χαμόγελο του Παιδιού», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

   
 Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε συνεργαστεί πολύ στενά με το Χαμόγελο του Παιδιού και το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε πρωτοβουλίες για την στήριξη των παιδιών που το έχουν ανάγκη». 

   
 «Η κινητή μονάδα ανήκει στο Χαμόγελο του Παιδιού αλλά η διαχείρισή της γίνεται από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Η Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών θα μπορέσει να βελτιώσει τις διαδικασίες διακομιδής νεογνών και παίδων, να μεταφέρει νεογνά και παιδιά με ασφάλεια» σημείωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

 

Η Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών αποτελεί πρότυπο για τη χώρα καθώς οι λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές της επιτρέπουν τη διακομιδή σοβαρών περιστατικών παιδιών και νεογνών με προβλήματα υγείας και είναι πλήρως εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα ενώ διαθέτει και την παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής, ώστε να μπορεί ο γιατρός ή οι διασώστες της μονάδας να επικοινωνούν με το Νοσοκομείο, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του νεογνού/παιδιού ανά πάσα στιγμή. Διαθέτει θερμοκοιτίδα μεταφορά νεογνών, αναπνευστήρα, μόνιτορ και θερμαντικό σώμα για νεογνά. Για την στελέχωσή της χρειάζονται δύο άτομα σε κάθε βάρδια.

Πηγή: thestival.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews