ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/4/21

ΚΙΝΑΛ: «Διασφαλείστε το μέλλον του επικουρικού προσωπικού στο ΕΚΑΒ»

 

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

EKABNews


ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Διασφαλείστε το μέλλον του επικουρικού προσωπικού στο ΕΚΑΒ

Κοινοβουλευτική Ομάδα: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ημερομηνία: 19/04/2021

Καταθέτοντες: Κεγκέρογλου Αλεξάνδρου Βασίλειος

                       Μουλκιώτης Βασιλείου Γεώργιος

                       Πουλάς Θεοδοσίου Ανδρέας

Υπουργεία: Υγείας

Υπουργοί: Κικίλιας Βασίλειος (Υπουργός Υγείας)

 

Τον τελευταίο χρόνο για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ έχει προσληφθει επικουρικό προσωπικό όπως διασώστες, διοικητικοί και λοιπό βοηθητικό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι αυτοί μέσα στις συνθήκες της πανδημίας έδιναν και δίνουν καθημερινά τη μάχη από θέσειςπρώτης  γραμμής, έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία όλο αυτό το χρονικό διάστημα και καλύπτουν βασικές λειτουργικές ανάγκες του ΕΚΑΒ, παρόλο που τους πρώτους 10 μήνες της υπηρεσίας τους υπήρξαν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους.

Όπως είναι λογικό το γεγονός ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει είναι ορισμένου χρόνου δημιουργεί εργασιακή και βιοποριστική ανασφάλεια στους εν λόγω εργαζόμενους ενώ η προδιαγεγραμμένη λήξη των συμβάσεών τους θα προκαλέσει δυσαναπλήρωτα κενά στο ΕΚΑΒ.

Για παράδειγμα στην Κάλυμνο όταν λήξουν οι συμβάσεις των τριών επικουρικών διασωστών θα υπάρξουν πολύ σοβαρά προβλήματα με τις βάρδιες και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα από τα αντίστοιχα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δυστυχώς όμως πάγια επιλογή της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού στον τομέα της υγείας με πρόχειρες και αποσπασματικές λύσεις όπως είναι οι προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι μετακινήσεις προσωπικού από μία δομή υγείας σε μία άλλη χωρίς κανένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο

και το ΕΣΥ αθωράκιστο αλλά και τους εργαζόμενους σε καθεστώς εργασιακής και βιοποριστικής ανασφάλειας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Με ποιον τρόπο προτίθεστε να δώσετε τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια του επικουρικού προσωπικού (διασώστες, διοικητικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό) που απασχολείται στο ΕΚΑΒ και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

2. Σκοπεύετε να εξισώσετε τις εκτός έδρας αμοιβές του επικουρικού προσωπικού με αυτές που λαμβάνει το μόνιμο προσωπικό;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ανδρέας Πουλάς

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γιώργος Μουλκιώτης
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews