ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/4/21

Είμαι εδώ....

 


Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Είμαι εδώ....


Γράφει η Ιωάννα Νίτσιου

 

Τι μπορεί να συνδέει το παρόν με το παρελθόν; Ποιές μνήμες και ποια γέφυρα; Όλοι είμαστε εδώ, ή σχεδόν όλοι...

Είμαι εδώ..Από το χτες, στο σήμερα. Για όσους αναρωτιούνται, ποια είμαι και γιατί...ποιος κρίκος αλυσίδας με δένει με αυτήν την Υπηρεσία προνοσοκομειακής φροντίδας, που οι άνθρωποί του στις μέρες μας, δίνουν έναν ασυνήθιστο καθημερινό πόλεμο. Το ΕΚΑΒ!! Είμαι εδώ, να σας μιλήσω για μένα. Να δώσω λύση στον προβληματισμό σας, χωρίς δεύτερη σκέψη. Σε εσάς, που αναρωτιέστε, πως έχω το «θράσος» να μιλάω για  εσάς.

Δείτε λοιπόν το ιστορικό μου

Σε μια απλή αίτηση πρόσληψης, έγραψα όσα μπορούσα να κάνω για την Υπηρεσία, επειδή γνώριζα, ώστε να μάθω όσα δεν ήξερα, αλλά θα μπορούσα. Δεν ήρθα στην Υπηρεσία με την αξία μου, αλλά  την απέδειξα, αφού το ΑΣΕΠ συστάθηκε λίγο αργότερα, οπότε, όλες οι προσλήψεις μέχρι τότε, γινόντουσαν με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήρθα όμως από το πουθενά. Εργαζόμουν ήδη σε μια μεγάλη Ασφαλιστική Εταιρία, στην οποία ξεχώρισα για την γρήγορη αντίληψή μου, με αποτέλεσμα να γνωρίζω σε ελάχιστο χρόνο, όλα σχεδόν τα αντικείμενα ασφάλισης. Γιατί δεν παρέμεινα; Γιατί πείστηκα, ότι μια θέση στο Δημόσιο, θα μου εξασφάλιζε τη δυνατότητα της διαρκούς απασχόλησης.

Ωστόσο, κι ενώ η αίτησή μου αφορούσε διοικητική θέση, δυστυχώς, σε μια νύχτα, αυτό άλλαξε και τη θέση μου κατέλαβε, η ξαδέρφη μέλος του τότε Σωματείου Εργαζομένων. Τι; Σας φαίνεται παράξενο; Μου είπαν λοιπόν από τη Διοίκηση, να μην αρνηθώ τη θέση της τηλεφωνήτριας, κι ότι όταν η Υπηρεσία γινόταν Οργανισμός, θα μετατασσόμουν σε διοικητική θέση. Αν με ενόχλησε; Πάρα πολύ. Τι έκανα; Παρέμεινα.. Για κάποιους μήνες, τηλέφωνα, ασύρματο, πληροφορίες, γρ. κίνησης. Όλα σε ένα. Σε όλες τις θέσεις, όπως και πριν...

Τα βράδια που δεν εργαζόμουν, έκανα ραδιόφωνο, έτρεχα στα στούντιο, γιατί έγραφα και τραγούδια επαγγελματικά, αφισοκολλήσεις, ομιλίες, πορείες, οργάνωση, κ.λ.π., διότι είχα και υποχρεώσεις κομματικές, ώς μέλος του Συντονιστικού της Α. Λαμπρινής.

Η ειρωνεία είναι, ότι αντί να με στηρίζει η κομματική παράταξη που ανήκα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, με στήριζε η δεξιά παράταξη και μάλιστα ο Γ. Γιάνναρης, ο οποίος, σχεδόν επέβαλε τότε, στον αείμνηστο Πρόεδρο και Ιδρυτή του ΕΚΑΒ Μ. Τζαγκαράκη, να αναλάβω τη σύσταση και οργάνωση του  Γρ. Ασφαλειών, όπως κι έγινε. Τόσο ενωμένοι στο ΠΑΣΟΚ, τότε....

Τι έκανα λοιπόν γι αυτήν την Υπηρεσία:

Καταρχήν, όλα έγιναν  με την σύμφωνη γνώμη των Υπηρεσιακών παραγόντων και των αρμόδιων Υπουργείων

Ζήτησα να αλλάξουν, όλες οι άδειες κυκλοφορίας των ασθενοφόρων και από ΚΥ να μην ανήκουν πλέον, στις Νομαρχίες. Γιατί; Γιατί, πολύ απλά, οι Νομαρχίες, ως υπεύθυνες για τις αποζημιώσεις ατυχημάτων, κάλυπταν δαπάνη μέχρι του ποσού των 300.000 δραχμών, ενώ στην περίπτωση που το ξεπερνούσε, το ποσό αφαιρείτο από τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ.

Στην πορεία, μελετώντας τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν οι διασώστες στο ασθενοφόρο, και οι γιατροί, στις αεροδιακομιδές και ερευνώντας, κάθε νόμο και δυνατότητα που υπήρχε, καθώς και τα κόστη, εισηγήθηκα στο Δ. Συμβούλιο την ασφαλιστική κάλυψη όλου του προσωπικού και των διοικητικών, που τότε έκαναν εξωτερικές δουλειές, μεταφερόμενοι με ασθενοφόρα..

Βεβαίως και έγινε πράξη, η εισήγησή μου. Βεβαίως και ασκήθηκε πίεση από το τότε Σωματείο να γίνει Νόμος, στην σύνταξη του οποίου, το κείμενο ήταν δικό μου. Και βεβαίως, μέλη του Σωματείου της «δικής μου» παράταξης, οικειοποιήθηκαν το γεγονός για ψηφοθηρικούς λόγους. Και τότε, πραγματικά, ένιωσα...

Εργάστηκα στο ΕΚΑΒ, ως επαγγελματίας, σε όποια θέση κι αν βρέθηκα. Συνεργάστηκα εξ αντικειμένου περισσότερο με τις διοικήσεις, τους διασώστες και τους γιατρούς. Παρακολουθούσα, όποιο σεμινάριο τους αφορούσε. Σε πορείες, σε συνελεύσεις, κι  αργότερα δε, σε ψηφοδέλτια, κι όχι γιατί δεν είχα κάτι άλλο να κάνω, αλλά όταν είσαι σε μια Υπηρεσία, οφείλουν όλοι να γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν. Οφείλουν όλοι, να είναι ΕΝΑ, χωρίς διαχωριστικές.

Η αγορά των ελικοπτέρων, με βρήκε απόλυτα προετοιμασμένη. Η Διοίκηση όχι μόνο με ενημέρωνε, αλλά με είχε παροτρύνει να παρακολουθώ το διαγωνισμό, ενώ ήδη εγώ, είχα αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις, για την πλήρη σύνταξη των προδιαγραφών ασφάλισης του προσωπικού που συμμετείχε στις αεροδιακομιδές. Η ένστασή μου, υπήρξε από την αρχή έντονη για τον μεσάζοντα, στην αγορά των ελικοπτέρων. Δεν μπορούσα να φανταστώ, πως είναι δυνατόν, κάποιος επιχειρηματίας που φτιάχνει πόρτες ασφαλείας, να συμμετέχει ως μεσάζων σε ένα τέτοιο εγχείρημα...

Νύχτες ατελείωτες, στο ΕΚΑΒ. Σαββατοκύριακα συναντήσεις με στελέχη του ΓΕΕΘΑ. Συσκέψεις, Αγορά ελικοπτέρων, πτώσεις, μισθώσεις αεροσκαφών, θάνατοι συναδέλφων. ενημερώσεις οικείων, δικηγόροι, αποζημιώσεις, πόνος, 2004, εθελοντισμός. Νύχτες, αφιερωμένες στο ΕΚΑΒ.  Χωρίς αντάλλαγμα..

Η Υπηρεσία μεγάλωνε εμένα και την οικογένειά μου. Κι αυτό, μου ήταν αρκετό.

Συνεργάστηκα άριστα, με όλες τις διοικήσεις, ιδιαίτερα όμως με το σημερινό Πρόεδρο, ο οποίος είχε παραμείνει τα περισσότερα χρόνια. Τον στήριξα και με στήριξε όταν χρειάστηκε, γιατί μου έδωσε, δικαίωμα επιλογής. Κι όταν εξ αιτίας μιας προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Αντιπρόεδρό του, του ζήτησα να πάω στο Λογιστήριο, εκείνος, εννοείται πως το αποδέχτηκε, λέγοντάς μου ωστόσο κάποιες κουβέντες, που δεν πρόκειται  να ξεχάσω ποτέ. Για το λόγο αυτό, εγώ βλέπω πάντα σε εκείνον, την ανθρώπινη πλευρά.

Στον Κ.Λαγουδέρη, οφείλω τις όποιες γνώσεις απέκτησα στο Λογιστήριο, ενώ στην πορεία, αποδέχτηκα την πρόκληση από τη διοίκηση να είμαι υπεύθυνη Λογιστηρίου, αναλαμβάνοντας και τη διαχείριση του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, θεωρώ, ότι η Υπηρεσία, αναγνώρισε την πορεία μου σε αυτήν, προτείνοντάς μου να συμμετέχω στην εξαμελή επιτροπή αξιολόγησης των δομών του ΕΚΑΒ από τους «Θεσμούς» το 2013, με συντονιστή τον τότε Αντιπρόεδρο κ. Συγγελάκη.

Έφυγα από το ΕΚΑΒ, σχεδόν τέλος του 2013, με πολύ καλές, αλλά και αντίστοιχα άσχημες στιγμές, που όμως δεν τις επισκίασαν

Σε προσωπικό επίπεδο, το όνειρό μου ήταν να γίνω γιατρός. Δεν το μπόρεσα

Τελείωσα με εξετάσεις το st.george και σπούδασα στο institute francaise d; athene (ακόμη οφείλω 2 μαθήματα)

Γράφω τραγούδια επαγγελματικά, από τα 16 μου κι η καθηγήτριά μου στη Β΄ Γυμνασίου, μου είχε πει, πως μια μέρα θα γίνω συγγραφέας...έτσι, έγραψα δύο βιβλία, το ένα μισοτελειωμένο, αλλά δεν τα έχω εκδώσει ακόμη, ενώ ευελπιστώ, ότι κάποια στιγμή, θα το κάνω.

Έγραψα, πολλές εργασίες για φοιτητές και οι βαθμολογίες, δικαίωσαν την εικονική μου πραγματικότητα

Συμμετείχα ενεργά στα κοινά του Δήμου Χολαργού, περιοχή στην οποία διαμένω, τα τελευταία 25 περίπου χρόνια, είτε στην σχολική κοινότητα, είτε στο Δήμο, ενώ συμμετείχα επίσης σε δύο Δημοτικές εκλογές, σε ψηφοδέλτια, το 2009 με υποψήφιο Δήμαρχο τον Π. Δεμερτζή και το 2014 με το Γ. Κεχρή, γιατροί και οι δύο στο λειτούργημα.

Αναρωτιέστε, γιατί ασχολούμαι ακόμη με το ΕΚΑΒ;

Ξέρω κι εγώ,  Εσείς να μου πείτε....


Δείτε στο EKABNews

Με λένε Νεφέλη, αλλά για κάποιο λόγο, με φωνάζουν Έλλη..

Ένας πολίτης στο φορείο....

A21; Α21 Κέντρο. Διαβιβάστε....

Πάσχα δίχως καλοκαίρι,ή Πάσχα μες το καλοκαίρι;

Κάτω από τις στολές,αναπνέουν άνθρωποι...About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews