ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/4/21

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την παρέμβαση των Υπουργών Υγείας για την επέκταση ωραρίου λειτουργίας των Εμβολιαστικών Κέντρων και τις ανάγκες που επιφέρει στους εργαζόμενους.

 

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

EKABNews

 

ΘΕΜΑ: Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των Εμβολιαστικών Κέντρων

Κύριοι Υπουργοί,

Ασφαλώς και πρέπει να προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Έχουμε όμως επισημάνει τους κινδύνους και την επιβάρυνση της λειτουργίας των Νοσοκομείων με τη λειτουργία των Εμβολιαστικών Κέντρων.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίσθηκε επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Εμβολιαστικών Κέντρων έως στις 24:00 και όλες τις ημέρες της εβδομάδας (συμπεριλαμβανομένων και των αργιών), χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι μετά την 12η νυχτερινή δεν κυκλοφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τίθεται ζήτημα με τι μέσο θα αποχωρούν οι εργαζόμενοι.

Τα Νοσοκομεία με το ελάχιστο εξουθενωμένο προσωπικό που διαθέτουν ειδικά τώρα με την αθρόα εισαγωγή και νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού είναι αδύνατον να στελεχώσουν με προσωπικό τα Εμβολιαστικά Κέντρα στη νέα λειτουργία τους.

Εάν επιμείνετε να συνεχίσουν τα Εμβολιαστικά Κέντρα να λειτουργούν στα Νοσοκομεία θα πρέπει να προσλάβετε εξειδικευμένο προσωπικό για την στελέχωσή τους. Επίσης το ίδιο ισχύει και για τα Κέντρα Υγείας που αδυνατούν να στελεχώσουν με προσωπικό τις επιπλέον ημέρες και ώρες λειτουργίας τους.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να επιχορηγείτε τα Νοσοκομεία με επιπλέον κονδύλια πρόσθετων αμοιβών για να είναι σε θέση να πληρώνουν νυχτερινά και αργίες στο προσωπικό, αφού στο ήδη εγκεκριμένο κονδύλι θα συμπεριληφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε υπερωρίες, εφημερίες των εργαζομένων των Εμβολιαστικών Κέντρων.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews