ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/4/21

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Διαδικτυακό σεμινάριο «Αντιμετώπιση Μαζικού Συμβάντος Σε Τροχαίο - Έναρξη Και Τέλος»

 

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Διαδικτυακό σεμινάριο ''Αντιμετώπιση Μαζικού Συμβάντος Σε Τροχαίο - Έναρξη Και Τέλος''

diasostesrodou.blogspot.com

19/04/2021

 

Οι Διασώστες Ρόδου σε συνεργασία με τους εισηγητές του σεμιναρίου κ.κ. Δεληχατζή Απόστολο, Ομουρλόγλου Δημήτρη, Κουκόπουλο Παναγιώτη και Καλογριδάκη Μαρίνα πραγματοποίησαν, το Σάββατο 17/04/2021, με μεγάλη επιτυχία, το Διαδικτυακό σεμινάριο  ''Αντιμετώπιση Μαζικού Συμβάντος Σε Τροχαίο - Έναρξη Και Τέλος''.

Όλα τα μέλη των Διασωστών Ρόδου αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τους εισηγητές για τις άρτιες παρουσιάσεις και τη συμβολή τους στην όλη διοργάνωση.

Επίσης, νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τους πάνω από 850 συμμετέχοντες και στις δύο πλατφόρμες και να τους διαβεβαιώσουν ότι οι προσπάθειές τους για τη μετάδοση της γνώσης θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Ως ομάδα, από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία, τις ποιοτικές δράσεις, τις δυναμικές πρωτοβουλίες, τον αμοιβαίο σεβασμό, τη σύνθεση απόψεων και το διάλογο θα καταφέρναμε να στηρίξουμε την εκπαιδευτική διαδικασία, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

 

Αναφέρουμε, ενδεικτικά, κάποια σχόλια, και σας ευχαριστούμε όλους για τα γεμάτα αγάπη λόγια σας.

1. Με την παρακολούθηση του χθεσινού σεμιναρίου, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας ευχαριστήσω αφενός για την μεταφορά γνώσεων εμπειριών και βιωμάτων.

Αφετέρου σε μια τόσο ιδιαίτερη περίοδο δεν χρειάζεται να ψάχνει κάνεις για φάρους ανθρώπων που σώζουν μόνο ζωές αλλά για αυτούς που κάνουν "πράγματα και τους ανασταίνουν!!!"

Σας ευχαριστούμε, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία!!!

Με εκτίμηση.

Καζελίδης Σάββας.

2. Συγχαρητήρια, για την προσπάθεια σας, είμαι 25 χρόνια, στον χώρο των Τροχαίων Ατυχημάτων (ως ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ, εγγεγραμμένος στους ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ) και πρώτη φορά ακούω τόσο σημαντικά πράγματα.

Δυο ΣΚΕΨΕΙΣ.

1. Πρωταρχικός στόχος σε ένα τροχαίο είναι η περισυλλογή των τραυματιών και η ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ σε αυτούς, άρα, όσο αφορά του εμπλεκόμενους σε ένα τροχαίο υπεύθυνο είναι το ΕΚΑΒ, όμως όσο σημαντικός παράγοντας , είναι να δοθούν οι ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ στους τραυματίες, για την ΖΩΗ τους, τόσο σημαντικό είναι να αποτυπωθεί και η θέση από την οποία το ΕΚΑΒ έχει παραλάβει το σώμα από τον ΤΟΠΟ του ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, άρα θα ήταν απαραίτητο μετά τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ που θα δοθούν από τον διασώστη του ΕΚΑΒ και πριν αποχωρήσουν από το συμβάν μαζί με το σώμα, με ένα τρόπο (π.χ. ΙΧΝΟΣ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ) να αποτυπωθεί και η θέση που είχε το σώμα στην Τελική θέση στον ΤΟΠΟ του ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ.

2. Σημαντικός είναι και ο ρόλος της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ στον απεγκλωβισμό και την απόπλυση(καθαρισμό) της οδού μετά το τροχαίο.

Όμως όσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός της οδού, ακόμα ποιο σημαντικό είναι η περισυλλογή των στοιχείων πριν τον καθαρισμό, άρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επεμβαίνει η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ καθαρίζοντας την οδό με νερό υπό πίεση, εάν δεν έχει καταγράψει ο αρμόδιος υπάλληλος της ΤΡΟΧΑΙΑΣ, τα εν λόγω στοιχεία στο σχεδιάγραμμα.

Επιπλέον θα πρέπει να αποτυπώνονται στα έγγραφα τα σημεία επί των οχημάτων, στα όποια έχει επέμβει η υπηρεσία (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ) και έχει καταστρέψει για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ Β΄ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

ΒΑΣΙΛΗΣ Σ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Εκ μέρους των Διασωστών Ρόδου

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Σπανός

 

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

 

Πηγή: diasostesrodou.blogspot.com
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews