ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/4/21

Βασίλης Κεγκέρογλου: «Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών;»

 

Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Βασίλης Κεγκέρογλου: «Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών;»

kinimaallagis.gr

5/4/2021

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

-Υγείας, κ.Β.Κικίλια

ΘΕΜΑ: «Ποιες είναι τελικά οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού κλπ αλλά και την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών;».

Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή Κρίσεων ΒΑΕ που συγκροτήθηκε από τον πρ.Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση με πρόεδρο τον κ.Μπεχράκη έχει ολοκληρώσει το έργο της και έχει καταθέσει το ομόφωνο πόρισμα της από το Δεκέμβριο του 2020 για ένταξη  στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα των υγειονομικών γιατρών, νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών, παρα-ιατρικών κλπ που εργάζονται στο ΕΣΥ και όλες τις μονάδες υγείας, το ΕΚΑΒ και στις Μονάδες Φροντίδας ηλικιωμένων.

Επειδή το Κίνημα Αλλαγής,  σας έχει καταθέσει σχετική τροπολογία  πάνω από 10 φορές  για να προχωρήσει η διαδικασία για ένταξη των παραπάνω στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όπως ήδη ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα και την έχτε απορρίψει χωρίς αιτιολόγηση.

Επειδή έχετε απορρίψει επίσης κατ’ επανάληψη την τροπολογία μας για αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, με συνέπεια να πληρώνονται φόροι ακόμη και μεγαλύτερου ύψους από αυτό της αποζημίωσης  των εφημεριών.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Ποιες είναι τελικά οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την ένταξη του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού κλπ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προς το Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να προχωρήσει η  προβλεπόμενη διαδικασία και το ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής να εισαχθεί στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης;

-Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προς το Υπουργείο Οικονομικών για την αυτοτελή φορολόγηση των αποζημιώσεων των εφημεριών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου 


Πηγή: kinimaallagis.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews