ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/4/21

Ευρωπαϊκή ένωση Ελλάδα: Μεγαλύτερο το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της χώρας μας, Βίντεο

 

Μ. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

EKABNews


Ευρωπαϊκή ένωση Ελλάδα: Μεγαλύτερο το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της χώρας μας

healthweb.gr

26.04.2021 | 09:10

 

Μια νέα έρευνα η οποία διεξάχθηκε από την Ευρωπαϊκή ένωση έφερε στο φως τόσο την κατάσταση της υγείας του Ελληνικού πληθυσμού, όσο και την ανισότιμη κατάσταση που υπάρχει ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ερεύνα παρουσιάστηκε στο καποδιστριακό πανεπιστήμιο και είναι μια κοινή προσπάθεια τόσο του οργανισμού οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης, όσο και του ευρωπαϊκού παρατηρητήριου για τα συστήματα και τις πολιτικές υγείας πάντα σε αμέριστη συνεργασία με την κεντρική επιτροπή. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι Έλληνες σε σχέση με τις χώρες της Ε.Ε. , ζουν λίγα περισσότερα χρόνια. Δηλαδή το προσδόκιμο ζωής του αγγίζει τα 81,4 χρόνια. Βέβαια οι ανισότητες εξακολουθούν να υπάρχουν και κατά κύριο λόγο οφείλονται στο φύλλο και την θέση.

 

Αν Και  στην χώρα μας οι θάνατοι από εγκεφαλικό και ισχαιμική καρδιοπάθεια έχουν μειωθεί , έχουν αυξηθεί οι θάνατοι από τόσο από ποίκιλλες μορφές καρκίνου, όσο και από διάφορα εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες.

Το ποσοστό των ατόμων που ζουν χωρίς αναπηρίες

Ακόμα μόνο το 40% των ατόμων που έχουν κλίσει ηλικιακό κύκλο ζωής μπορεί να περιμένει ότι μπορεί να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς κάποια μορφή αναπηρίας. Αυτό το ποσοστό δυστυχώς αντιστοιχεί σε δυο λιγότερα έτη από το μέσο ορο υγιούς ζωής.

Ο λανθασμένος τρόπος ζωής βλάπτει την υγεία

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας πάνω από το 40% των θανάτων στην χώρα μας οφείλετε στον τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε. Πιο συγκεκριμένα αν κάνουμε βλαβερό τρόπο ζωής όπως είναι το κάπνισμα, αφού αποδεδειγμένα 1 στου 4 Έλληνες καπνίζει ήδη από την ανήλικη ζωή του. Ακόμα πολύ υψηλά είναι τόσο τα ποσοστά παχυσαρκίας, όσο και το γεγονός ότι στην χώρα μας όλο και περισσότερα παιδιά απέχουν από την σωματική άσκηση.

 

Τί έδειξε η έκθεση

Γενικά και η έκθεση έφερε στο φως ότι οι διάφορες που υπάρχουν ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., είναι μεγάλες. Ειδικότερα κάθε χώρα έχει τα δικά της ηλικιακά ποσοστά που δείχνουν το προσδόκιμο ζωής.

Το συμπέρασμα της έκθεσης

Τέλος σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας φαίνεται πολύ καλά ότι κάθε κράτος πετυχαίνει τα δικά του όρια ηλικιακής ζωής αλλά και θνητότητας.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

Το προσδόκιμο ζωής ανεβαίνει: Ποια χώρα θα είναι πρωταθλήτρια… ζωής το 2030;

CNN Greece

Πηγή: healthweb.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews