ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/4/21

Σε Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μετεξελίσσεται το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

 

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

EKABNews


Συνάντηση Αντιπροέδρου Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Κουτσουμπέλη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.


Σε Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μετεξελίσσεται το ΕΚΑΒ

e-thessalia.gr

16/04/2021 16:23

 

Την κοινή τους δέσμευση να αναλάβουν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης προκειμένου το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας να αποτελέσει Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας προς όφελος του πληθυσμού της Θεσσαλίας, εξέφρασαν σήμερα ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Κουτσουμπέλης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε συνάντηση που είχαν στη Λάρισα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΚΑΒ, που αποτελεί το βασικό επιχειρησιακό βραχίονα του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο πεδίο της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας αλλά και στη διενέργεια όλων των διανοσοκομειακών διακομιδών ασθενών του ΕΣΥ. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων τόσο για την ανανέωση του στόλου και της υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και των εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ. «Ανανεώσαμε τη συνάντηση μας για επόμενο διάστημα όταν και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβαθμισμένη δομή και την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία» δήλωσε ο κ. Κουτσουμπέλης.

«Η υγεία είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η εξασφάλιση της έναν από τους σημαντικότερους σκοπούς της κοινωνίας και του κράτους. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργάζεται και στηρίζει έμπρακτα το ΕΚΑΒ με συνολική χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στην εκπλήρωση της αποστολής του σ’ ένα πολλαπλώς επιβαρυμένο υγειονομικά περιβάλλον. Επενδύσαμε 1 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με 13 ασθενοφόρα και κινητές μονάδες και εντάξαμε νέο έργο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την προμήθεια ακόμη τεσσάρων Κινητών Ιατρικών Μονάδων, δέκα ασθενοφόρων, νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό, στη μάχη κατά του Covid -19» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κων/νος Σταμνάς και η γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Ακριβή Σαράφη.

Πηγή: e-thessalia.gr
 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews