ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/4/21

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Βόλου και ένταξη του Τρικερίου στην ευθύνη του πλωτού ασθενοφόρου των Β. Σποράδων-Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ

 

Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021

EKABNews


Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Βόλου και ένταξη του Τρικερίου στην ευθύνη του πλωτού ασθενοφόρου των Β. Σποράδων

magnesianews.gr

1/4/2021

 

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ, κ. Νίκο Παπαευσταθίου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης. Ο Βουλευτής τόνισε τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο που επωμίστηκε το ΕΚΑΒ εν μέσω της πανδημίας, στον οποίο ανταποκρίνεται -κατά γενική ομολογία- πολύ ικανοποιητικά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, εργαζόμενοι καθημερινά για τη φροντίδα των ασθενών με κίνδυνο της δικής τους ζωής.

Σε σχέση με το Νομό Μαγνησίας, ο κ. Παπαευσταθίου αναγνώρισε την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Βόλου. Ταυτόχρονα, από την πλευρά του ο Διοικητής του ΕΚΑΒ συμφώνησε στην ανάγκη σύστασης Τομέα ΕΚΑΒ στην Αργαλαστή, όπου σε πρώτη φάση θα υπάρξει ενίσχυση με προσωπικό για να εκτελούνται όλες οι βάρδιες.

Ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαίωσε τον Βουλευτή, ότι θα ενταχθεί το Τρίκερι στην ευθύνη του πλωτού ασθενοφόρου των Βορείων Σποράδων, ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος διακομιδών από τις 4 ώρες, που απαιτούνται αυτή τη στιγμή, σε 40 λεπτά.

Ο κ. Λιούπης έθεσε στον κ. Παπαευσταθίου το γενικότερο ζήτημα της οργανωμένης προνοσοκομειακής επείγουσας φροντίδας στη Θεσσαλία, με τους ορεινούς όρους των Αγράφων, της Νότιας Πίνδου, του Ολύμπου, του Πηλίου, της Όθρυος και φυσικά τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ο Βουλευτής τόνισε την αξία που έχει για τη Θεσσαλία ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγράμματος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ με έδρα τη Λάρισα. Σε σχέση με το ζήτημα των αεροδιακομιδών, συζητήθηκε και η αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης για πρόσληψη ιπταμένων ιατρών και πληρωμάτων, προκειμένου για τη στελέχωση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος που στηρίζεται σε εθελοντές ιατρούς και διασώστες.

Όλα αυτά στοχεύουν στο να διεκπεραιώνονται οι διακομιδές σε οργανωμένη δομή εντός της γνωστής ως “χρυσής ώρας”, δηλαδή εντός μίας ώρας από το περιστατικό -καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα σημειώνονται οι μισοί θάνατοι σε επείγουσες καταστάσεις-, ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Πηγή: magnesianews.gr


 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews