ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/4/21

Κορονοϊός: Γιατί δεν θα φύγει ποτέ ο ιός- Τι λέει ο Τσιόδρας της Βρετανίας

 

Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Γιατί δεν θα φύγει ποτέ ο ιός- Τι λέει ο Τσιόδρας της Βρετανίας

healthreport.gr

4/4/2021

 

Τι λέει οι ειδικοί για το μέλλον του ιού

Δυσοίωνες οι προβλέψεις των ειδικών για το μέλλον του κορονοϊού SARS-CoV-2 καθώς βάση μαθηματικών μοντέλων θα συνεχίσει και στο απώτερο μέλλον να κυκλοφορεί στην ανθρωπότητα.

Η Covid-19 θα πρέπει τελικά να αντιμετωπιστεί με τρόπο παρόμοιο με εκείνον που ακολουθείται για σοβαρούς εποχικούς ιούς όπως η γρίπη, δήλωσε ο καθηγητής Κρις Γουίτι, αρχίατρος της Αγγλίας και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, ο οποίος καθοδηγεί την επιστημονική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

«H covid δεν πρόκειται να φύγει. Είναι μια ασθένεια που κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης καριέρας μας θα είναι εδώ», υπογράμμισε. Ο Γουίτι τόνισε ότι η πλειονότητα των εμπειρογνωμόνων πιστεύει ότι ο κορονοϊός θα πρέπει τελικά να αντιμετωπιστεί με παρόμοιο τρόπο όπως η γρίπη.

 

«Σε μια κακή χρονιά, η γρίπη μπορεί να σκοτώσει 20.000 έως 25.000 ανθρώπους. «O κορονοϊός δεν είναι γρίπη, είναι μια εντελώς διαφορετική ασθένεια, αλλά το σημείο που θέλω να επισημάνω είναι ότι έχουμε μια εποχιακή, πολύ επικίνδυνη ασθένεια που σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο και η κοινωνία επέλεξε έναν συγκεκριμένο τρόπο δράσης γύρω από αυτή», είπε.

Μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο της Royal Society of Medicine, ο… «Σωτήρης Τσιόδρας» της Βρετανίας είπε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε μια ισορροπία ώστε να διατηρείται ο ιός σε χαμηλό επίπεδο, να ελαχιστοποιήσουμε τους θανάτους, αλλά με έναν τρόπο που να είναι ανεκτός από τον πληθυσμό και να σηκώσουμε το “βάρος” αυτό με ιατρικά αντιμέτρα».

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews