ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/4/21

Oι χώρες με τα καλύτερα συστήματα υγείας για το 2021

Μ. Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Oι χώρες με τα καλύτερα συστήματα υγείας για το 2021

huffingtonpost.gr

28/04/2021

 

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα, που σκαρφάλωσε πάνω από ΗΠΑ, Ρωσία, Σουηδία και Ιταλία.


Η Νότια Κορέα διαθέτει το καλύτερο συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη Health Care Index του περιοδικού CEOWORLD για το 2021, το οποίο αξιολόγησε συνολικά 89 χώρες, εξετάζοντας ποικίλους παράγοντες που συμβάλλουν στη συνολική υγεία ενός κράτους.

Δύο επιπλέον ασιατικά έθνη ήταν μεταξύ των κορυφαίων 10 για τη φετινή χρονιά: η Ταϊβάν (δεύτερη θέση) και η Ιαπωνία (πέμπτη). Οσον αφορά τις ευρωπαϊκές χώρες, κατέχουν έξι θέσεις στην πρώτη 10αδα της φετινής κατάταξης: Δανία (3η θέση), Αυστρία (4η θέση), Γαλλία (7η), Ισπανία (8η), Βέλγιο (9η) και στη 10η θέση το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση με συνολικό σκορ 48,13/100, έχοντας αφήσει πίσω της προηγμένες χώρες του δυτικού κόσμου όπως η Σουηδία (28η), οι ΗΠΑ (30η), η Ιταλία (36η) και η Ρωσία (58η).

Από τις 89 χώρες που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, η υγειονομική περίθαλψη της Νότιας Κορέας βρίσκεται στην 1η θέση της λίστας με 78,72 στα 100 στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης. Στο άλλο άκρο με βαθμολογία 33,42 βρίσκεται η Βενεζουέλα, που θεωρείται ότι έχει ένα από τα χειρότερα συστήματα υγείας για το 2021.

Στη λίστα παρουσιάζονται (από αριστερά προς τα δεξιά): Οι χώρες, η κατάταξή τους και η βαθμολογίες για τις υποδομές, τους επαγγελματίες υγείας, το κόστος περίθαλψης, την διαθεσιμότητα των φαρμάκων και την κυβερνητική ετοιμότητα.

 Ο δείκτης υγειονομικής περίθαλψης είναι μια στατιστική ανάλυση της συνολικής ποιότητας του συστήματος υγείας, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, της  ικανότητας των επαγγελματιών του κλάδου (γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλοι επαγγελματίες υγείας), το κόστος, την διαθεσιμότητα ποιοτικών φαρμάκων και την κυβερνητική ετοιμότητα. Λαμβάνει, επίσης, υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως το περιβάλλον, την πρόσβαση σε καθαρό νερό, την αποχέτευση, την κυβερνητική ετοιμότητα για την επιβολή κυρώσεων σε κινδύνους όπως η χρήση καπνού και η παχυσαρκία.

Το περιοδικό εξετάζει 89 χώρες από όλο τον κόσμο σε πέντε διαφορετικές μεταβλητές υγείας.

Πηγή: Ceoworld Magazine

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews