ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/4/21

Η Toyota δοκιμάζει το πρώτο Ασθενοφόρο Υδρογόνου στον κόσμο στην Ιαπωνία

 

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

EKABNews

 

Η Toyota Δοκιμάζει Το Πρώτο Ασθενοφόρο Υδρογόνου Στον Κόσμο Στην Ιαπωνία

emergency-live.com

3/4/2021

 

Ασθενοφόρο υδρογόνου: Το ιαπωνικό νοσοκομείο Kumamoto του Ερυθρού Σταυρού και η Toyota θα ξεκινήσουν την επίδειξη χρήσης της πρώτης στον κόσμο κινητής κλινικής ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου Προώθηση της χρήσης υδρογόνου για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα και συμβολή στην αντιμετώπιση καταστροφών

Το Ιαπωνικό Νοσοκομείο Kumamoto του Ερυθρού Σταυρού και η Toyota Motor Corporation (Toyota) συμφώνησαν να ξεκινήσουν δοκιμές επίδειξης για την πρώτη κινητή κλινική ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου * 1 (κινητή κλινική FCEV) στον κόσμο που χρησιμοποιεί υδρογόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Ασθενοφόρο υδρογόνου: ένα όχημα με βάση το μίνι λεωφορείο Toyota Coaster, που χρησιμοποιεί το σύστημα κυψελών καυσίμου (υδρογόνου) του sedan Toyota Mirai, θα δοκιμαστεί

Οι οργανισμοί στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δοκιμαστική επίδειξη για να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα ενός εμπορικού ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου (FCEV) σε τομείς ιατρικής και αντιμέτρων καταστροφών και να επιτύχουν ουδετερότητα άνθρακα.

Χτίζοντας ένα λειτουργικό μοντέλο κινητής κλινικής FCEV για χρήση σε κανονικές ώρες και καταστροφές, θα συμβάλουν επίσης στη μείωση των εκπομπών CO2 για την πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι τυφώνες, οι έντονες βροχές και άλλες φυσικές καταστροφές έχουν αυξηθεί σε συχνότητα τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας όχι μόνο διακοπή ρεύματος για σπίτια και κέντρα εκκένωσης, αλλά και αύξηση της ανάγκης για ιατρικές υπηρεσίες σε περιοχές που επλήγησαν από καταστροφές.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Toyota συνεργάζεται με το Ιαπωνικό Νοσοκομείο Kumamoto του Ερυθρού Σταυρού από το καλοκαίρι του 2020 για να εξετάσει πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα.

Ως αποτέλεσμα, οι δύο οργανισμοί συμφώνησαν να συμβάλουν στην επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με τις φυσικές καταστροφές.

Αυτό θα επιτευχθεί με μια κινητή κλινική FCEV που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε κανονικές ώρες και θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη προσπαθειών ανακούφισης από καταστροφές σε περιόδους καταστροφής, ενώ παράλληλα τροφοδοτούσε ηλεκτρικό ρεύμα σε περιοχές που επλήγησαν από καταστροφές ως μέρος της αντιμετώπισης καταστροφών .

Η Toyota ανέπτυξε την κινητή κλινική FCEV με βάση το μίνι λεωφορείο Coaster, με την πηγή ισχύος να χρησιμοποιεί το σύστημα κυψελών καυσίμου Toyota * 2 που χρησιμοποιείται από το "Mirai" FCEV. Στο δρόμο, επιδεικνύει ανώτερη περιβαλλοντική απόδοση χωρίς εκπομπές CO2 ή ανησυχητικές ουσίες (SoC), ενώ προσφέρει εμπειρία οδήγησης με χαμηλό θόρυβο και χαμηλή δόνηση.

 

Το ασθενοφόρο υδρογόνου, μήκους 7.16 μέτρων και βάρους 5.5 τόνων, έχει εύρος 210 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 100 km / h, σύμφωνα με την Toyota.

Με πολλαπλές πρίζες 100 αξεσουάρ VAC που παρέχονται όχι μόνο μέσα στο όχημα αλλά και έξω από την καμπίνα, το όχημα είναι σε θέση να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε μια ποικιλία ηλεκτρικών προϊόντων.

Είναι επίσης εξοπλισμένο με εξωτερικό σύστημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος DC που παρέχει τροφοδοσία υψηλής απόδοσης, μεγάλης χωρητικότητας * 3 (μέγιστη ισχύς 9 kW, χωρητικότητα τροφοδοσίας περίπου 90 kWh).

Στο εσωτερικό, το όχημα συνδυάζει κλιματισμό με σύστημα εξάτμισης και φίλτρο HEPA * 4 για να βελτιώσει τον έλεγχο των μολύνσεων για τους επιβάτες κατά την εργασία.

Το Ιαπωνικό Νοσοκομείο Kumamoto του Ερυθρού Σταυρού και η Toyota πιστεύουν ότι η κινητή κλινική FCEV έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει νέα αξία που δεν βρίσκεται σε συμβατικές κινητές κλινικές.

Φέρνοντας τις αντίστοιχες γνώσεις και τεχνολογίες τους στην ανάπτυξη. και αξιοποιώντας την εξαιρετική περιβαλλοντική απόδοση που είναι μοναδική για τα FCEV, στοχεύουν στη διερεύνηση εκτεταμένων εφαρμογών για μια κινητή κλινική που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους τόσο για το ιατρικό προσωπικό όσο και για τους ασθενείς.

Η δοκιμή επίδειξης επιδιώκει να επιτύχει μια καθησυχαστική παροχή ρεύματος σε περιόδους καταστροφής με σκοπό την αποτελεσματική αξιοποίηση των δυνατοτήτων τροφοδοσίας του οχήματος σε ιατρικά περιβάλλοντα και περιοχές που πλήττονται από καταστροφές.

Εκτός από την επείγουσα μεταφορά ασθενών, πιστεύουν ότι η κινητή κλινική FCEV έχει τη δυνατότητα για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και εξελίξεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε λεωφορεία αιμοδοσίας και οχήματα ιατρικής εξέτασης, που ταξιδεύουν σε λιγότερο κατοικημένες περιοχές ως κινητή κλινική και ένα κινητό όχημα δοκιμής PCR.

Πηγή: emergency-live.com
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews