ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/21

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Αόριστες υποσχέσεις της Κυβέρνησης για μπόνους και μονιμοποιήσεις-Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μαΐου

Τρίτη, 4 Μαΐου 2021

EKABNews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αόριστες υποσχέσεις της Κυβέρνησης για μπόνους και μονιμοποιήσεις-Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μαΐου 

03.05.2021

Συνάδελφοι,

Πέρασαν 15 μήνες από την έναρξη της πανδημίας και 1 χρόνος από το πενιχρό επίδομα που δόθηκε σε όλους τους υγειονομικούς ως ανταμοιβή. Παρά τις υποσχέσεις τίποτα άλλο. Ήρθε το δεύτερο κύμα της πανδημίας τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  κανένα δώρο παρά τις εξαγγελίες. Ήρθε  το τρίτο κύμα της πανδημίας μαζί με το εφετινό ΠΑΣΧΑ και πάλι τίποτα. Μείναμε στα χειροκροτήματα, τις ευχαριστίες και τις αόριστες υποσχέσεις. Οι οποίες αόριστες υποσχέσεις κορυφώθηκαν αυτές τις ημέρες από τον Υπουργό Υγείας και τον Πρωθυπουργό.

Διαβάζουμε σε δελτίο τύπου 29/04/2021 τις δηλώσεις του κου Κικίλια για μπόνους στους υγειονομικούς:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη μεριμνήσει μία φορά για επίδομα στους υγειονομικούς και θα το ξανακάνει. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ήδη έχει μεριμνήσει μία φορά οριζοντίως και έχουν πάρει μπόνους, σας δηλώνω ότι θα το ξανακάνει. Στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι παλεύουν σκληρά, καθημερινά και δεν έχουν σταματήσει, ούτε αυτές τις Άγιες μέρες θα σταματήσουν.»

Επί της ευκαιρίας θυμίζουμε για μία ακόμη φορά στον κύριο Υπουργό την υπόσχεση που έχει δώσει στους διασώστες του ΕΚΑΒ από το 2019 για το Επίδομα Ετοιμότητας-Θεσμοθέτηση κινήτρων αλλά και την πρόσφατη δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού για νομοθετικές παρεμβάσεις στα αιτήματα μας. Μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί.

Την επόμενη ημέρα (30/04/2021) ο κύριος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο ΚΥ Ραφήνας αναφέρθηκε σε ανταμοιβή των υγειονομικών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν αλλά και το εργασιακό καθεστώς των χιλιάδων επικουρικών στην υγεία. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Το ευχαριστώ και η ανταμοιβή για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. «Έχω δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες σχετικά με το εργασιακό καθεστώς γιατρών και νοσηλευτών και βέβαια, όταν με το καλό τελειώσουμε, θέλουμε με κάποιον τρόπο να μπορέσουμε να ανταμείψουμε όλους όσοι εδώ και 15 μήνες εργάστηκαν μέρα-νύχτα, 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου να κρατήσουν την κοινωνία όρθια, να μειώσουν -όσο είναι δυνατόν- την επίπτωση από αυτήν την καταστροφική παγκόσμια πανδημία»

Όλα αυτά βέβαια μετά την λήξη της πανδημίας…. Τουλάχιστον το χειροκρότημα του κόσμου είναι αυθόρμητο και αληθινό.


Συμμετέχουμε στον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μαΐου

Σας καλούμε στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς (24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία) από την ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 και συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00πμ.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886. Το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 • Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
 • Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
 • Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
 • Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
 • Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Και αυτά είναι λίγα από αυτά που έχει «φροντίσει» να διαρρεύσει η κυβέρνηση για το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

Απαντάμε δυναμικά, ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο νομοσχέδιο και

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Ένταξη στα Β.Α.Ε.
 • Προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού.
 • Μονιμοποίηση (με ανακατανομή των θέσεων) των συμβασιούχων και των επικουρικών συναδέλφων.
 • Αυξήσεις μισθών.
 • Ισχυρή Δημόσια Υγεία.
 • Πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με υλικοτεχνική υποδομή.
 • Καινούργια ασθενοφόρα.
 • Επίδομα Ετοιμότητας.

 

Πηγή: Facebook ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ


Δείτε στο EKABNews
 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews