ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/5/21

Πόσο έχουμε απομακρυνθεί από τα επίπεδα «ασφυξίας» του ΕΣΥ

 

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Πόσο έχουμε απομακρυνθεί από τα επίπεδα "ασφυξίας" του ΕΣΥ [πίνακας]

iatronet.gr

 Σειρά αρνητικών ρεκόρ καταγράφηκαν τον Απρίλιο. Πώς άλλαξε η εικόνα με τους εμβολιασμούς.

Τεράστια είναι η βελτίωση που έχει σημειωθεί στην εικόνα του ΕΣΥ, έπειτα από την ύφεση των επιδημιολογικών δεικτών.

Ο Απρίλιος ήταν εξόχως προβληματικός μήνας, καθώς στη διάρκειά του καταγράφηκαν σχεδόν όλα τα αρνητικά ρεκόρ της πανδημίας. Εισαγωγές, πληρότητα ΜΕΘ και διασωληνωμένοι, δοκίμασαν τα όρια των υποδομών και των ανθρώπων.

Η κατάσταση άρχισε να εμφανίζει σημάδια ύφεσης από τα μέσα του μήνα, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 2 εκατομμυρίων εμβολιασθέντων με τουλάχιστον μία δόση. Το σκηνικό άλλαξε, σαν κάποιος να γύρισε κυριολεκτικά κάποιον διακόπτη...

Με την πρόοδο των εμβολιασμών, η κατάσταση βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο. Μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες, οι εμβολιασθέντες με τουλάχιστον μία δόση έχουν φτάσει τους 3.357.624, ενώ 1.836.773 Έλληνες είναι πλήρως εμβολιασθέντες.

 

*Η εφημερία που ολοκληρώθηκε χθες το πρωί.

 

Μειώσεις

Το Iatronet επεξεργάστηκε τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, του ΕΚΑΒ και των λοιπών επίσημων φορέων, προκειμένου να αποτυπώσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο ΕΣΥ.

 

Από την ανάλυσή τους φαίνεται πως τα ποσοστά μείωσης σε εισαγωγές και πληρότητες έχουν καταγράψει θεαματική μείωση.

 

Ενδεικτικό είναι πως οι εισαγωγές ασθενών με CoViD-19 στα νοσοκομεία της Επικράτειας έχουν φτάσει στα επίπεδα της 4ης Φεβρουαρίου (είχαν καταγραφεί 193 εισαγωγές).

Θεαματική είναι η μείωση και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής, οι οποίες την Κυριακή έφτασαν σε διψήφιο αριθμό (98), από τα επίπεδα - ρεκόρ των 261 εισαγωγών, που είχε σημειωθεί στις 7 Απριλίου.

Η πληρότητα ΜΕΘ και απλών κλινών CoViD, έχει μειωθεί σε αξιόλογο βαθμό, χωρίς, ωστόσο, να έχει επιστρέψει στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου όταν ήταν 42,2% και 19,3% αντίστοιχα.

Πηγή: iatronet.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews