ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/5/21

ΠΟΕΔΗΝ: Τι καταγγέλλει ο Μιχ. Γιαννάκος με αφορμή το θάνατο της 30χρονης στην Αιτωλοακαρνανία

 

Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου 2021

EKABNews

 

ΠΟΕΔΗΝ: Τι καταγγέλλει ο Γιαννάκος με αφορμή το θάνατο της 30χρονης στην Αιτωλοακαρνανία

cnn.gr

3/5/2021

 

Τον «εντελώς λάθος τρόπο» που λειτουργεί το σύστημα υγείας στη χώρα καταγγέλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον ξαφνικό θάνατο της 30χρονης εγκύου.

 

«Η συζήτηση για την νεαρή έγκυο γυναίκα που έχασε τη ζωή της στη Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας δεν θα έπρεπε να είναι εαν είχε πιθανότητες να ζήσει, αλλά πως έπρεπε να λειτουργήσει το σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι το Κέντρο Υγείας Κατούνας έπρεπε να λειτουργεί όλο το 24ωρο και όχι μόνο καθημερινές από το πρωί έως το μεσημέρι. Να σημειωθεί ότι τη Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι, που η άτυχη νεαρή χρειάστηκε το Κέντρο Υγείας, εκείνο δεν λειτουργούσε λόγω αργίας. «Δεν υπήρχε ούτε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας για να διασφαλιστεί η έγκαιρη διακομιδή της. Αντί λοιπόν να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα σε πέντε λεπτά της παρασχέθηκε σε μία ώρα», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος υπενθύμισε ένα αντίστοιχο περιστατικό που σημειώθηκε δύο χρόνια πριν σε περιοχή με επίσης κλειστό Κέντρο Υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 65χρονος. Συγκεκριμένα ο άτυχος 65χρονος ξεψύχησε στο αυτοκίνητο του γιου του καθ’ οδόν για το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του.

Πηγή: cnn.gr


Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ  ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. ΩΡΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ Η ΝΕΑΡΗ ΕΓΚΥΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ.

Η συζήτηση για την νεαρή έγκυο γυναίκα που έχασε τη ζωή της στη Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας δεν θα έπρεπε να είναι εάν είχε πιθανότητες να ζήσει, αλλά πως  έπρεπε να λειτουργήσει το σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της. Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ έπρεπε να λειτουργεί όλο το 24ωρο  και λειτουργεί καθημερινές από πρωί έως μεσημέρι. Την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  το μεσημέρι που το χρειάσθηκε η νεαρή άτυχη έγκυος γυναίκα  και το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι της ήταν  αργία  και δεν λειτουργούσε.  Δεν υπήρχε ούτε ασθενοφόρο στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ για   να διασφαλιστεί η έγκαιρη διακομιδή της. Αντί λοιπόν να  της παρασχεθεί ιατρική  φροντίδα  σε πέντε λεπτά της παρασχέθηκε σε μία ώρα. Πριν δύο χρόνια 65χρονος πάλι από τη περιοχή με κλειστό το κέντρο υγείας  που θα μπορούσε τώρα να ζει ξεψύχησε στο αυτοκίνητο του γιού του καθ οδόν προς  το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ για τους ίδιους λόγους.

Μπορεί  λοιπόν η προσοχή όλων να έχει στραφεί στον κορωνοϊό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επισημαίνουμε  το ωράριο λειτουργίας  πολλών

κέντρων  υγείας αγροτικού τύπου που βρίσκονται μακριά από νοσοκομεία και λειτουργούν με ωράριο τραπεζών λόγω έλλειψης ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Η λειτουργία αυτή στοιχίζει ανθρώπινες ζωές  σε έκτακτα περιστατικά αφού  καθυστερεί   η  διακομιδή τους.

Το Κέντρο Υγείας ΚΑΤΟΥΝΑΣ που εξυπηρετεί μία μεγάλη περιοχή με επίκεντρο το κεφαλοχώρι της ΚΑΤΟΥΝΑΣ  στο οποίο υπάρχουν σχολεία όλων των βαθμίδων λειτουργεί με ωράριο τραπεζών. Από 7 π.μ. έως 3 μεσημέρι καθημερινές.   Δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο   όπως πρέπει να συμβαίνει με όλα τα κέντρα υγείας αγροτικού τύπου.  Στο εν λόγω κέντρο υγείας υπηρετούν τέσσερεις  Γενικοί Ιατροί    ο ένας λείπει με   ειδική άδεια. Επίσης υπηρετούν δύο αγροτικοί ιατροί η μία  λείπει με άδεια εγκυμοσύνης  και 7  νοσηλευτές  εκ των οποίων οι δύο έχουν μετακινηθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου.  Δεν υπάρχει καθόλου  ασθενοφόρο  στο κέντρο υγείας   Όταν υπάρχει έκτακτο συμβάν ειδοποιείται ασθενοφόρο από Αμφιλοχία που απέχει 25 χιλιόμετρα ή το Αγρίνιο που απέχει 45 χιλιόμετρα.

Η απόσταση όμως λόγω  στροφών είναι πάνω από είκοσι λεπτά.  Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ εξυπηρετεί μεγάλα χωριά τριγύρω. Εάν το έκτακτο περιστατικό συμβεί στα τριγύρω  χωριά  η απόσταση είναι πάνω από 45 λεπτά. Δηλαδή το έκτακτο περιστατικό για να προσεγγίσει  υγειονομική μονάδα  όπως  το κέντρο υγείας Αμφιλοχίας ή το Νοσοκομείο Αγρινίου χρειάζεται  πάνω από μιάμιση  ώρα. Γι αυτό χάθηκε  χάθηκε ο  65χρονος καρδιολογικό περιστατικό  στο αυτοκίνητο του γιού του . Φώναξαν τότε  οι κάτοικοι ξεχάστηκε. Τώρα με την τραγική νεαρή έγκυο γυναίκα να μη συμβεί  το ίδιο.  Το Κέντρο Υγείας Κατούνας ήταν στα πόδια της   και δεν θα έπρεπε  να είναι κλειστό τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  μεσημέρι που συνέβη το τραγικό συμβάν. Η τραγική γυναίκα  από την ώρα που έλαβε τη κλίση το ΕΚΑΒ χρειάσθηκε  μία  περίπου ώρα  για να μεταφερθεί στο  νοσοκομείο Αγρινίου, αφού στη ΚΑΤΟΥΝΑ δεν υπήρχε ασθενοφόρο και πήγε  ασθενοφόρο από Αμφιλοχία  και Αγρίνιο.  Από τα 215 Κέντρα Υγείας Αγροτικού Τύπου  που λειτουργούν  στη χώρα μας  τα  100 λειτουργούν ως τράπεζες ή εφημερεύουν  ημέρα παρά  ημέρα, άλλα  μονές  και άλλα ζυγές ημέρες   καθώς επίσης  δεν διαθέτουν ασθενοφόρο όλο το 24ωρο. 100 κέντρα υγείας δεν είναι σε θέση να κάνουν μια ακτινογραφία ή γενική αίματος.

Τώρα μάλιστα με τις μετακινήσεις νοσηλευτών, γιατρών των κέντρων υγείας προς τα νοσοκομεία λόγω αυξημένων αναγκών για  την αντιμετώπιση της πανδημίας η κατάσταση στα κέντρα υγείας είναι  ιδιαίτερα επικίνδυνη  για τους κατοίκους.

Μιχάλης Γιαννάκος

Δείτε στο EKABNews

Κατούνα: Δεν Το Χωράει Ανθρώπου Νους Πως Έφυγε ΗΜαρία-Κάτοικοι Και Διασώστης Του ΕΚΑΒ Ξεσπούν, 1/5/2021


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

 1. .
  Στην Ήπειρο να δείτε τι κάνουν οι γενικοί ιατροί που έχουν να εμφανιστούν στα κέντρα υγείας 5-6 χρόνια και πηγαίνουν μέχρι και διευθυντές και παίρνουν λεφτά από τα κέντρα υγείας και το παίζουν ιατροί στα νοσοκομεία ενώ έχουν διοριστεί ως γενικοί ιατροί στα κέντρα υγείας. Μιλάμε για χρόνια και όχι με την πανδημία.
  Αλλά υπάρχει και η θεία δίκη!!!
  Όπου να'ναι έρχεται!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Που να δείτε στην Πελοπόννησο σε παραλιακό Κέντρο Υγείας που η Διευθύντρια χρησιμοποιεί το δημόσιο ασθενοφόρο όχημα και στέλνει ιατρούς να κάνουν κατ'οικον νοσηλεία με ότι συνεπάγεται αυτό....... και παράλληλα η ίδια χρησιμοποιεί την παράνομη αυτή κίνηση για προσωπικό της όφελος,και αν ερωτηθεί.....θα πει....για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας είμαστε δίπλα στο πολίτη....και δυστυχώς κρατεί χρόνια αυτή η κολώνια και κάποιοι κοφέβουν....ή ας της εξηγήσει κάποιος ότι αυτή η δουλειά ανήκει στο κλιμάκιο του δήμου Βοήθεια στο σπίτι και το ασθενοφόρο είναι για άλλη δουλειά....Μάλλον θα έχει μπερδευτεί η κυριούλα......ή το βάζο είναι μεγάλο!!!!!!

   Διαγραφή
 2. Ας δουλέψει και καμιά φορά ο κυριοε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews