ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/5/21

30km ΤΩΡΑ!!! Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Κυριακή, 30 Μαΐου 2021

EKABNews

 

30km ΤΩΡΑ!!! Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.

sostegr.wordpress.com

30/05/2021

 

Η 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ (17 εως 23 Μαίου) με αποκλειστικό αίτημα τα 30km όριο ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές σημαδεύτηκε από σημαντικές δράσεις στη χώρα μας.

 

160 συλλογικότητες, που αντιπροσωπεύουν δεκάδες χιλιάδες πολιτών, από διάφορα μέρη της χώρας, οργανώσεις θυμάτων τροχαίων, κινήσεις που αγωνίζονται για την οδική ασφάλεια, φορείς των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου- πεζών, ποδηλατών, ΑμεΑ, σύλλογοι από το χώρο της Παιδείας και της Υγείας, Περιβαλλοντικοί και Πολιτιστικοί σύλλογοι, Δημοτικές κινήσεις και Επιστημονικοί φορείς συνυπέγραψαν μια ανοικτή επιστολή προς των Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων με αίτημα 30ΚΜ ΤΩΡΑ!!!

Άμεσα και υποχρεωτικά σ όλες τις κατοικημένες περιοχές. Το κείμενο και οι υπογραφές: ΕΔΩ

Είναι η πρώτη φορά που εκδηλώθηκε μια τόσο μαζική διεκδίκηση, ένδειξη πώς στην κοινωνία οι αρνητικές επιπτώσεις της ταχύτητας έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό αντιληπτές. Η αποσιώπηση της πρωτοβουλίας από την πλειοψηφία των ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, απόλυτα εξαρτημένων από την διαφήμιση των αυτοκινήτων προπαγανδιστών της ταχύτητας, και οι δυσκολίες της περιόδου της πανδημίας δεν στάθηκαν εμπόδιο σ αυτή τη σημαντική συσπείρωση.  Η πρωτοβουλία συνεχίζει κα φιλοδοξεί να επανέλθει σύντομα με ένα δεύτερο κύμα υπογραφών. Ήδη το κείμενο συνυπέγραψαν κι άλλοι φορείς, ανάμεσα τους και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Όσες συλλογικότητες θέλουν να το υπογράψουν μπορούν να στέλνουν το όνομα τους και ένα όνομα εκπροσώπου στο mail μας: soste.gr@gmail.com

Τη Δευτέρα 17 Μαίου σε μια διαδικτυακή παρουσίαση της Πρωτοβουλίας 30ΚΜ ΤΩΡΑ!!! μίλησαν 16 εκπρόσωποι  φορέων. Η παρουσίαση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω facebook από τη σελίδα SOS Road Crimes έχοντας μέχρι σήμερα 1.800 προβολές. Για όποιους ενδιαφέρονται να τη δούν την αναρτήσαμε και στο youtube. Δείτε τη συζήτηση:

Πρωτοβουλία 30KM ΤΩΡΑ!!!

SOS Τροχαία Εγκλήματα

Στις 19 & 20 Μαίου πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή διημερίδα «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» που οργανώθηκε από τον SOS Τροχαία Εγκλήματα σε συνεργασία με το δημοσιογραφικό ιστότοπο The Press Project. Η εκδήλωση είχε μεγάλο ενδιαφέρον, εντυπωσιακά τεκμηριωμένες εισηγήσεις με ανάλυση του θέματος από διάφορες οπτικές. Συμμετείχαν οι: Margie Peden από τον Π.Ο.Υ. Τομέα πρόληψης τραύματος, Frode Overland Andersen πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα, Ξενοφών Μπαραλιάκος μέλος της επιτροπής οδικής ασφάλειας της Βουλής, Αλέξης Μπένος, καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής ΑΠΘ, Στέλιος Ξενιάδης εκπαιδευτής ΕΚΑΒ, Νίκος Ηλιού συγκοινωνιολόγος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κοσμάς Αναγνωστόπουλος, συγκοινωνιολόγος Συντονιστής Δικτύου CIVINET, Γαρυφαλιά Κατσαβουνίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας & Ανάπτυξης Α.Π.Θ. Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Άννα Ευαγγελινού, πρώην αρχισυντάκτης του «Αναπηρία Τώρα», Γιώργος Κουβίδης, γιατρός, πρόεδρος SOS Τροχαία Εγκλήματα. Τις συζητήσεις συντόνισε η δημοσιογράφος ΤζένηΤσιροπούλου και ο αριθμός αυτών που τις παρακολούθησαν είναι εντυπωσιακός: μια εβδομάδα μετά η 1η ημέρα έχει 7.500 προβολές και η 2η 5.800 από τη σελίδα του facebook του The Press Project ενώ στο youtube ξεπερνούν τις 1.300 η κάθε ημέρα. Δείτε τις συζητήσεις:

Η συζήτηση της 1ης ημέρας:

Παιδί & Οδική Ασφάλεια: Διημερίδα από SOS Τροχαία Εγκλήματα και ThePressProject


Η συζήτηση της 2ης ημέρας:

Παιδί & Οδική Ασφάλεια: Διημερίδα από SOS Τροχαία Εγκλήματα και ThePressProject (Μέρος 2ο)

Είναι η πρώτη φορά που πρωτοβουλίες για το θέμα της οδικής ασφάλειας και του δικαιώματος στην ασφαλή μετακίνηση ιδίως των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου γνωρίζουν τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Ενδεικτικό του θετικού κλίματος που διαμορφώθηκε ήταν και η ομόφωνη υιοθέτηση ψηφίσματος υπερ των 30ΚΜ από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης. Η κατάσταση αυτή μας γεμίζει ευθύνες: Ας κινηθούμε συντονισμένα για να γίνουμε αποτελεσματικοί.

30ΚΜ στις κατοικημένες περιοχές ΤΩΡΑ!!!

 

--Η πόλη που θέλω. Δημιουργία μαθητών απο  το 35ο Δημοτικό Αθήνας.

ΥΓ. Σε επόμενη ανάρτηση μας θα αναφερθούμε στις δράσεις που αναπτύχθηκαν στα σχολεία.

Πηγή: sostegr.wordpress.com 


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews