ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/5/21

Η θέση της ΠΟΕΔΗΝ για την εξαγγελθείσα προκήρυξη 4000 θέσεων μονίμων υπαλλήλων στο Ε.Σ.Υ.

 

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021

EKABNews

Ως γνωστόν στο ΕΣΥ υπηρετούν περί τους 20.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι εκ των οποίων οι συμβάσεις των 12.000 που υπηρετούν κυρίως στα Νοσοκομεία λήγουν σταδιακά από 30/10/2021 έως Μάρτη 2021. Υπήρξαν «υποσχέσεις» από την κυβέρνηση για μονιμοποίηση των εκτάκτων υπαλλήλων οι οποίοι εργάζονται πολλά χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και βρίσκονται διαρκώς στη μάχη του υγειονομικού πολέμου κατά του κορωνοϊού.

Διαπιστώνουμε σήμερα ότι τελικά η τύχη των συμβασιούχων είναι η συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τον Σεπτέμβριο 4.000 θέσεων πολύ λιγότερων των υπηρετούντων εκτάκτων (20.000) οι οποίοι θα συμμετάσχουν με αυξημένη μοριοδότηση, όπως δηλαδή έγινε και με την προκήρυξη 2Κ και οι μισοί επικουρικοί που συμμετείχαν στην προκήρυξη με αυξημένη μοριοδότηση δεν προσελήφθησαν και τώρα υπηρετούν με ανανέωση των συμβάσεών τους έως 30/10/2021.

Οι Υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών ανακοίνωσαν ότι στην επικείμενη προκήρυξη 4.000 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού θα συμμετάσχουν και οι συμβασιούχοι νοσηλευτές με αυξημένη μοριοδότηση. Η εν λόγω προκήρυξη θα ολοκληρωθεί στη καλύτερη των περιπτώσεων τέλος του επόμενου έτους (2022). Εάν απολυθούν οι 20.000 συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ κ.α.) που εν τω μεταξύ λήγουν οι συμβάσεις και συμμετάσχουν κάποιοι εξ αυτών ανάλογα τις ειδικότητες που θα προκηρυχθούν στον διαγωνισμό των 4.000 θέσεων με αυξημένη μοριοδότηση μιλάμε για επικίνδυνη αποδυνάμωση του ΕΣΥ, των Νοσοκομείων την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40.000.

Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι στην Υγεία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Επίσης 1.500 μόνιμοι υπάλληλοι κατ’ έτος συνταξιοδοτούνται από τα Νοσοκομεία. Μόνο εάν μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υπάλληλοι η προκήρυξη των 4.000 μόνιμων είναι ενίσχυση του ΕΣΥ. Με απόλυση των συμβασιούχων είναι τραγική αποδυνάμωση. Με την κυβερνητική εξαγγελία για συμμετοχή τους στην προκήρυξη με αυξημένη μοριοδότηση αποκαλύπτονται οι προθέσεις που είναι η απόλυση των συμβασιούχων.

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews