ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/5/21

Υπόμνημα για ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στην Δυτική Ευρυτανία και στελέχωση του ΚΥ κατατέθηκε στον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. κατά την επίσκεψη του στο Δήμο Αγράφων

 

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Στο υπόμνημα που κατατέθηκε στον Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. αναφέρεται η ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στην Δυτική Ευρυτανία, η κατασκευή ελικοδρομίου και η ένταξη των διακομιδών στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, προκήρυξη διασωστών για την περιοχή καθώς και η στελέχωση του ΚΥ  Δυτικής Φραγκίστας με πληρώματα ασθενοφόρου.

 

Ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. στο Δήμο Αγράφων

evrytanikospalmos.gr

13/05/2021

 

Φώτης Σερέτης: Σύντομα κινητή μονάδα εμβολιασμού στα Άγραφα

Στο Δήμο Αγράφων βρέθηκε ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Σερέτης Φώτης, πραγματοποιώντας επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, αλλά και στο Δημαρχείο. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σερέτης επισκέφτηκε το Κ.Υ Δυτικής Φραγκίστας, το οποίο αποτελεί και εμβολιαστικό κέντρο, για να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία του εμβολιασμού. Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο κ. Σερέτης, επισκέφτηκε και το Δημαρχείο στο Κερασοχώρι, όπου τον υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγράφων κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης, καθώς ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης παρευρισκόταν την ίδια ώρα σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη.

Τα θέματα συζήτησης περιστράφηκαν γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγράφων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην ανάγκη  άμεσης επίλυσής τους και επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ από τον κ. Παπαθανάση. Τον κ. Σερέτη συνόδευε και ο Διοικητής του Κ.Υ Δυτικής Φραγκίστας κ. Παπανικολάου, ο οποίος μεταξύ των άλλων επισήμανε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Δημοτικής αρχής με το προσωπικό του Κ.Υ. Δυτικής Φραγκίστας.

Τα θέματα του υπομνήματος

Ενδεικτικά στο υπόμνημα προτείνονται: 1. Η άμεση στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων του Δήμου μας με μόνιμους- ειδικευμένους γιατρούς 2. Οι εφημερίες των ιατρών να πραγματοποιούνται στο Ιατρείο διορισμού τους με σκοπό να υπάρχει ιατρική κάλυψη 365 ημέρες το χρόνο και να  διευκολύνονται μεταξύ τους οι συνάδελφοι ιατροί σε βάρδιες, άδειες, ρεπό κλπ. 3. Η στελέχωση  του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας με πληρώματα ασθενοφόρου. 4. Η ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στη Δυτική Ευρυτανία, όπου ο χρόνος διακομιδής για το πλησιέστερο νοσοκομείο ξεπερνά τις 4 ώρες. Τουλάχιστον, μέχρι να φτάσουμε στην ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ, να δοθεί η δυνατότητα διασώστη οδηγού ασθενοφόρου στους πυροσβέστες και σε ομάδα εθελοντών, κατόπιν  εκπαιδεύσεως από έμπειρο προσωπικό του ΕΚΑΒ. 5. Η Προκήρυξη για στελέχωση του ΕΚΑΒ να περιλαμβάνει αποφοίτους των ΙΕΚ με πιστοποίηση και ελλείψει αυτών αποφοίτους των ΙΕΚ που έχουν τη σχετική ειδικότητα, ώστε να γίνεται κάλυψη των θέσεων. 6. Η κατασκευή ελικοδρομίου και η ένταξη των διακομιδών στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, όπως γίνονται στα νησιά που ο χρόνος διακομιδής είναι πολύ μικρότερος και πλησίον έχουν οργανωμένα νοσοκομεία.

 Κατόπιν, ο κ. Σερέτης ανέφερε ότι αρκετά από τα προαναφερθέντα αιτήματα οδεύουν στην επίλυσή τους και πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι γεγονός και η πρώτη κινητή μονάδα εμβολιασμού στο Δήμο Αγράφων. Παράλληλα στην επίσκεψή του στο Κ.Υ Φραγκίστας ανακοίνωσε την έγκριση για περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό (2 θέσεις Επιμελητών Α΄ Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, επιπλέον4 θέσεις Βοηθ. Νοσηλευτικού προσωπικού, παράταση θητείας Διοικητικού), καθώς και για δρομολόγηση προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ιδιαίτερα για τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Πηγή: evrytanikospalmos.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews