ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/5/21

Εμβόλια AstraZeneca – Johnson & Johnson: Λύθηκε το μυστήριο με τος θρομβώσεις

 

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Εμβόλια AstraZeneca – Johnson & Johnson: Λύθηκε το μυστήριο με τος θρομβώσεις

healthreport.gr

 

Μία ομάδα επιστημόνων πιστεύει ότι έχει βρει τον λόγο για τον οποίο αναπτύσσονται θρόμβοι αίματος σε ορισμένους ανθρώπους στους οποίους έγιναν τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, και ισχυρίζεται ότι μπορεί να πει στους παρασκευαστές πώς να βελτιώσουν το εμβόλιο για να αποφευχθούν.

Το κλειδί είναι ο αδενοϊός – ο κοινός ιός του κρυολογήματος που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει την ακίδα πρωτεΐνης του κορονοϊού στο σώμα, λέει ο Rolf Marschalek, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Goethe στη Φρανκφούρτη και συνεργάτες.

Τα εμβόλια mRNA που αναπτύχθηκαν από την Pfizer / BioNTech και τη Moderna δεν χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα παράδοσης και δεν έχουν συνδεθεί περιστατικά πήξης αίματος, σημειώνει ο Guardian και σημειώνει ότι οι θρόμβοι αίματος είναι σπάνιοι, αλλά προβληματίζουν τις νεότερες ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πήξης και είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν σοβαρή νόσο Covid.

(ΦΩΤΟ αρχείου)

«Ο κύκλος ζωής του αδενοϊού περιλαμβάνει τη μόλυνση των κυττάρων… είσοδο του αδενοϊικού DNA στον πυρήνα, και στη συνέχεια μεταγραφή γονιδίου από τον μηχανισμό μεταγραφής του ξενιστή», γράφουν. «Και ακριβώς εδώ βρίσκεται το πρόβλημα: το ιικό κομμάτι του DNA … δεν έχει βελτιστοποιηθεί για να μεταγραφεί μέσα στον πυρήνα».

 

Ο καθηγητής Marschalek λέει ότι τα εμβόλια μπορούν να επανασχεδιαστούν για να αποφευχθεί το πρόβλημα. Η J&J είναι ήδη σε επαφή μαζί του, είπε στους Financial Times.

Η εταιρεία «προσπαθεί να βελτιστοποιήσει το εμβόλιο της τώρα», είπε στην εφημερίδα. «Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας μπορούμε να πούμε στις εταιρείες πώς να μεταλλάξουν αυτές τις αλληλουχίες, κωδικοποιώντας την ακίδα πρωτεΐνης με τρόπο που αποτρέπει τις ακούσιες συζεύξεις».

Ωστόσο, δεν είχαν μιλήσει ακόμη με την AstraZeneca, όπως είπε. Η εταιρεία δεν είχε επικοινωνήσει, «αλλά αν το κάνουν, μπορώ να τους πω τι να κάνουν για να φτιάξουν ένα καλύτερο εμβόλιο», είπε στους FT.

Πηγή: healthreport.gr

 
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews