ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/5/21

ΤΑΣ ΕΚΑΒ: Αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ σημαίνει ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ σημαίνει ικανοποίηση των αιτημάτων τους

902.gr

25/05/2021

 

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΑΒ

«Ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ σημαίνει ικανοποίηση όλων των πάγιων αιτημάτων μας!», αναφέρει η Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΤΑΣ) ΕΚΑΒ, σε ανακοίνωσή της, για το επιδοτούμενο πρόγραμμα στο ΕΚΑΒ.

Πρόσφατα, σημειώνει η παράταξη, «ανακοινώθηκε επιδοτούμενο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, ύψους 12 εκ ευρώ, για την εκπαίδευση 4.000 διασωστών. Θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020", με τίτλο "Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ" και θα περιλαμβάνει εκπαίδευση στις διακομιδές διάρκειας συνολικά 300 (!) ωρών, ενώ από τα 12 εκ. ευρώ μεγάλο μέρος των κονδυλίων θα λάβουν τα γνωστά και μη εξαιρετέα κέντρα εκπαίδευσης (ΚΕΚ)».

Με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, «όπου κυβέρνηση και ΜΜΕ το παρουσιάζουν ως επιβράβευση της συμβολής των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ στην πανδημία και ως εκμοντερνισμό», δηλώνει τα εξής:

 • «Ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ σημαίνει ικανοποίηση όλων των πάγιων αιτημάτων μας!
 • Παρέλειψαν να διευκρινίσουν, από που ακριβώς θα εξασφαλίσουμε αυτές τις ώρες;; Θα απαλλαγούμε από τα καθήκοντά μας ή μήπως αυτές θα βρεθούν -όπως συμβαίνει συνήθως- από τις μέρες των ρεπό μας; Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: αν για παράδειγμα απασχολούμαστε αποκλειστικά στο πρόγραμμα για όσο διαρκεί, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με 8ωρη-5ήμερη παρακολούθηση, η ελάχιστη διάρκεια θα είναι 7,5 εβδομάδες! Η "επιβράβευσή" μας δηλαδή θα είναι 1000 ευρώ για 2 μήνες προγράμματος, ή αλλιώς ο βασικός μισθός.... Αυτό θα είναι το "δώρο" μας!
 • Αυτοί που ξαφνικά "κόπτονται" για την "αναβάθμιση των δεξιοτήτων" μας ήταν που, μαζί με τη Διοίκηση, προχώρησαν σε παύση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, επειδή αρνούνταν να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα στη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου αυτή να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια».

Η Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση:

 • Πρόσληψη όλου του απαραίτητου ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά και να προχωρήσουν τα εκατοντάδες αιτήματα για μετάθεση.
 • Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) με ταχύρρυθμη διαδικασία π.χ. με ΠΝΠ "κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων". Τέρμα πια ο εμπαιγμός.
 • Ένταξη στα Β.Α.Ε (χωρίς επασφάλιστρο), αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Αναβάθμιση της σχολής του ΕΚΑΒ, επανεκκίνηση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.
 • Αναβάθμιση της ειδικότητας διασώστη - πλήρωμα ασθενοφόρου σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα. Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών αναγκών όλων των εργαζομένων μέσα από την υπηρεσία.
 • Χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Άμεση αγορά ασθενοφόρων, πανελλαδικός σχεδιασμός τμημάτων αεροδιακομιδών και πλωτών μέσων για την πραγματοποίηση πρωτογενών και δευτερογενών διακομιδών. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στη προνοσοκομειακή φροντίδα.
 • Ανάπτυξη επαρκούς δικτύου απολύμανσης. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαρισμού απολύμανσης. Αναβάθμιση του συνεργείου οχημάτων με μόνιμες προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή.
 • Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα που συνθλίβει το 8ωρο, το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, όσα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει» (διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Πηγή: 902.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews